„Politická modelka Pekarová. Není loutka, ale žena za pultem.“ Ondřej Hejma naložil nové vládě

16.11.2021 14:49 | Zprávy

Podle komentátora Ondřeje Hejmy se nikdo do nové vlády dvakrát nehrne. A tuší proč. „Ty prachy a ten covid, bude to drsný, třeba ta vláda padne,“ myslí si. „Lišák“ Kalousek to prý tuší a právě proto se Markéta Adamová Pekarová nestala ministryní, ale předsedkyní Sněmovny. A je z ní „politická modelka“ nebo také „žena za pultem“. Podle něho bude nová vláda efektivně a kvalitně plnit zadání od Evropské unie.

„Politická modelka Pekarová. Není loutka, ale žena za pultem.“ Ondřej Hejma naložil nové vládě
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor a bývalý novinář Ondřej Hejma

Hejma nastínil myšlenku, že rozpočet se schodkem 300 miliard korun a současná covidová opatření jsou Babišovou pomstou za to, že ho lidé nevolili. Ale podle něj se jedná o špatný tah a nová vláda má díky tomu šanci dělat věci jinak a uskutečnit slibovanou změnu. „A ne že to bude nějaká nezměna. To by byl podraz, pane Petře Fialo, my čekáme obrovské změny k lepšímu a věříme, že hlas lidu byl hlas boží, když jste se dostávali k tomu volebnímu vítězství,“ vzkázal Hejma směrem k lídrovi SPOLU.

Andrej Babiš prý budoucí vládě mydlí schody, což Hejma nepovažuje za něco nového, a touží po návratu. Návrat do premiérského křesla ovšem komentátor jako reálný nevidí a dokonce ani zvolení na post prezidenta. Babiš se dle něho liší od Miloše Zemana a Václava Klause, kteří byli taktéž nejdříve premiéři a následně prezidenti. „Babiš není schopen se s nikým doopravdy spojit. Vědecky: Nemá koaliční potenciál. Neumí jít s nikým do party, je takový totální individualista, že s nikým ani nepůjde,“ mínil a dodal, že z těch, kdo nevolili současnou pětikoalici by zdaleka ne všichni volili Babiše.

Povšiml si, že tzv. boj o korýtka je podstatně vlažnější než obyčejně, nikdo se nikam nehrne, a tuší, že je to proto, protože vláda bude příští rok v opravdu těžkém postavení. „Ty prachy a ten covid, bude to drsný, třeba ta vláda padne,“ spekuloval a ti, co se do funkcí nehrnou, se prý šetří na druhý pokus.

Řídí se i tím, že exposlanec Kalousek obhajuje pouhé dva ministerské posty pro TOP 09, což je méně, než by měli mít Piráti. „Kam bysme se cpali, kam bysme se tlačili, tak si říkám, lišák možná něco tuší,“ říká Hejma. A další indicií pro něho je, že Markéta Adamová Pekarová se raději rozhodla vést Sněmovnu. U lídra strany by čekal, že půjde po ministerské funkci, aby mohl ovlivňovat dění.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Režisér Strach varoval Ferjenčíka. Marně. Další VIDEO vypuštěno. Je tu bouře

19:31 Režisér Strach varoval Ferjenčíka. Marně. Další VIDEO vypuštěno. Je tu bouře

Pro mnohé jsem se stal symbolem neúspěchu. Proto ta stylizace do Ježíše. Pirát Mikuláš Ferjenčík nem…