"Pověsit Sobotku!" křičel dav ve středu na Václaváku. Premiér reaguje

03.07.2015 4:41

Šibenice v rukou demonstrantů proti přijetí uprchlíků znepokojily premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Především však považuje za absurdní a zvláštní postup policie, která si jich nevšímala a místo toho zasáhla proti těm, kteří proti zfanatizovaným demonstrantům protestovali.

"Pověsit Sobotku!" křičel dav ve středu na Václaváku. Premiér reaguje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Podle Sobotky nejsou tyto kroky správné, policie podle něj nesmí tolerovat vyhrožování násilím. V písemném rozhovoru pro iDnes.cz zároveň uvedl, že se nenechá zastrašit. 

„Svoboda projevu by neměla být zneužívána k šíření nenávisti, k rasistickému vyhrožování celým skupinám obyvatel a k vyhrožování smrtí těm, kdo prosazují jiné než fašistické postoje. Demokracie musí být schopna uhájit principy, na kterých stojí. Když se nám to nepovede, můžeme jednou skončit jako Výmarská republika. Policie a státní zastupitelství musí striktně dbát na dodržování zákonů,“ uvedl v rozhovoru premiér.

I přestože ve středu večer u Úřadu vlády demonstrovali lidé nesouhlasící s politikou vlády a držící šibenice s nápisem „Za vlastizradu“, premiér je přesvědčen, že postup vlády v otázce migrace je správný a jediný možný. „Odmítli jsme opravdu špatný nápad s kvótami a pomůžeme na dobrovolné bázi. Naše země nemůže strčit hlavu do písku, zavřít hranice a tvářit se, že se nás problém zbytku Evropy vůbec netýká,“ řekl s tím, že se domnívá, že naše země má možnosti postarat se o stovky uprchlíků. 

„Vláda má situaci pod kontrolou a lidé se nemusejí ničeho zlého obávat,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…