"Praha je naše!" Merkelovou čekají ve čtvrtek zřejmě nepříjemnosti

23.08.2016 15:51

Německé kancléřce Angele Merkelové se ve čtvrtek při návštěvě České republiky dostane zřejmě bouřlivého přivítání. Do hlavního města svolává totiž hnutí Úsvit s Blokem proti islamizaci hned několik demonstrací.

"Praha je naše!" Merkelovou čekají ve čtvrtek zřejmě nepříjemnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

„Odmítáme její plány na přerozdělovací kvóty, politiku otevřených dveří pro imigranty i její útoky na suverenitu členských zemí EU,“ uvádějí s heslem „Praha je naše!“. 

„Merkelová se dnes svými názory řadí po bok levicových extremistů. Ještě horší ale je, že své postoje vyváží do ostatních zemí a implementuje v rámci EU. Neschopnost Evropy uzavřít hranice a ochránit občany před islamizací je především její odpovědnost. Chceme jí jasně ukázat, že Praha je naše české město a že zde Merkelovou ani její aktivity nechceme. To, že ji sem premiér Sobotka pozval, je vyslovená provokace,“ uvedl k akcím přeseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

První z akcí vypukne před Úřadem vlády, kde příznivci hnutí přinesou premiérovi k podpisu celoevropskou petici Pevnosti Evropa proti imigrační politice EU a kvótám. Blok proti islamizaci bude následně demonstrovat i před budovou ČVUT, již má Merkelová navštívit. 

„Od 17 hodin se demonstrace přesune na Prašný most k Pražskému hradu, kam kancléřka přijede za českým prezidentem Zemanem. Poslední akce se uskuteční od 18:30 před Lichtenštejnským palácem, kde má mít Angela Merkelová závěrečnou oficiální večeři. My zde v kontrastu s tím uspořádáme akci ‚Český oktoberfest aneb českým pivem a bavorskou klobásou proti islamizaci‘,“ hlásají z Úsvitu.

Protest na Malostranském náměstí pak plánuje na 16. hodinu spolek Hej, občané, z. s., za silnou a suverénní ČR. Jak píší organizátoři na facebookové stránce události, půjde o protest proti politice Evropské unie a Německa a kancléřky Merkelové jako jejího představitele i symbolu. Na demonstraci by měli vystoupit zástupci Alternativy pro Českou republiku, Patrioti ČR i Iniciativa Martina Konvičky. „Připravte si transparenty, udělejte si čas, všechny vás rádi uvidíme. Věříme, že se nám společně podaří Frau Merkel vhodně přivítat a seznámit ji s naším postojem vůči politice a přístupu, který reprezentuje,“ lákají organizátoři.

A zavládla již také lidová tvořivost. V souvislosti s tím, že prezident Miloš Zeman podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka chystá pro kancléřku originální dárek, objevil se i následující obrázek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…