„Prasata!“ Šok, muslimky si máčely nohy ve Vřídle, lid je rudý vzteky

19.07.2019 16:36

Na sociálních sítích se začala šířit fotografie muslimských žen, které si na karlovarské Vřídelní kolonádě omývají nohy v jednom z pramenů. Rozlícení internetoví přispěvatelé fotografii nenechali bez reakce. „A kdybych si já vytřel hýžďovou rýhu listem z koránu, to by bylo pozdvižení,“ napsal pobouřeně jeden z uživatelů. Jiní komentují, že to je „klasická ukázka úcty k jiné kultuře“. A v souvislosti s incidentem byla rovněž připomenuta i jistá podobnost s chováním některých z umělců, kteří se ve Varech taktéž neostýchali osvěžit na veřejnosti.

„Prasata!“ Šok, muslimky si máčely nohy ve Vřídle, lid je rudý vzteky
Foto: pixabay.com
Popisek: Islám - ilustrační foto

Fotografii na svém facebooku sdílel profil AntiKavárna a přiložil i popisek pocházející zřejmě od autora fotografie, jenž ji umístil na sociální sítě, v němž stojí: „Hranice mezi člověkem a zvířetem začíná být velice tenká. Dokonce si troufám i říct, že třeba psa by to snad ani nenapadlo.“ Příspěvek AntiKavárny je po třech hodinách od uveřejnění z profilu již odstraněn.

Ostatní uživatelé fotografii žen, které k omytí nohou využili prostoru kolonády, v němž je umístěno pět pitných stojanů s vřídelní vodou o teplotách 72, 57 a 41 °C, nezanechali také bez povšimnutí. Někteří tak reagovali emotikony prasátek. Robert Baloun si posteskl, že se jedná o „klasickou ukázku úcty k jiné kultuře“.

Jedna z uživatelek navrhuje zřízení cedulek, upozorňujících na zákaz podobného jednání. „Tam by měly být všude cedulky se zákazem takových prasečích aktivit,“ píše.

Jiný z uživatelů varoval, že umístěním cedulek s varováním si zřejmě karlovarští nepomohou. „Zdá se, že to pořád nechápete. Oni dobře vědí, k čemu to slouží a že se to nemá. Chovají se tak naprosto záměrně. Na dobytém území si přece dobyvatel může dovolit všechno. A nějací pohoršení otroci kolem je absolutně nezajímají,“ myslí si.

„A kdybych si já vytřel hýžďovou rýhu listem z koránu, to by bylo pozdvižení,“ píše dále uživatel Robert Koblížek Hanuš.

Muslimek se na rozdíl od ostatních zastal Karel Červenka s názorem, že se jedná pouze o odtok: „No zrovna tohle to by mě asi nechalo chladným. Zezdola z toho bazénku si to k pití snad nikdo nenabírá. A odtok směřuje, tipuju, rovnou do kanalizace, ne?“ „At směruje odtok kam chce, takhle se chovat v lázních dokáže fakt jenom čuně,“ dostalo se mu pak odpovědi od jiné diskusní přispěvatelky.

Michal Bláha o ženách na snímku píše, že jsou „nekulturní prasata“. „To ale u takových národů není nic nového,“ přidává.

A Stanislav Dozbaba se připojil s tím, že to možná ženy z fotografie „viděly u umělců“. Zřejmě tak naráží i na koupel některých účastníků každoročního karlovarského filmového festivalu, kteří se v Karlových Varech před několika lety rozhodli brzo ráno ukončit večírek koupelí v řece Teplá. Sešlosti se tehdy zúčastnili i Aňa Geislerová, Taťána Vilhelmová či Jiří Macháček. Nebyli ovšem jediní, kdo se takto dostal do povědomí, známy jsou totiž též fotografie, kdy se některý z hostů festivalu koupal nahý přímo ve vřídelním gejzíru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…