„Prase! Prasečina!“ Kalousek a „ruský agent“ Klaus st.: Trikolóra jde do akce

19.06.2019 10:29

Poslanci Miroslav Kalousek a Václav Klaus sáhli po zbraních. Přesněji po ostrých slovech. Vše se rozpoutalo kvůli jedné poznámce prezidenta Václava Klause, poslancova otce, v cestovatelských „Zápiscích“.

„Prase! Prasečina!“ Kalousek a „ruský agent“ Klaus st.: Trikolóra jde do akce
Foto: Archiv
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková a Václav Klaus ml.

Vše začalo Klausovou cestovatelskou poznámkou. Druhý český prezident si všiml, že velké nadnárodní firmy jsou posedlé prosazováním multikulturalismu, usilují o co národnostně nejroztříštěnější týmy a pod značkou „diverzity“ se tím pak chlubí (což doplnil výčtem národností, které ho během jediného dne obsluhovaly).

Podle Klause je to „záměr kosmopolitů, jak co nejvíce zlikvidovat hranice mezi státy a národy“. Tihle lidé prý skutečně věří, že se všichni lidé na světě přes všechny rozdíly mohou mít rádi. „Já samozřejmě také mohu mít rád třeba Junckera, ale asi jenom tak, jako měl hrdina Orwellova 1984 Winston Smith nakonec rád svého komisaře O´Briena,“ dodal sarkasticky.

CELÝ ZÁPISEK VÁCLAVA KLAUSE

Jeho zápisků si v úterý odpoledne v Poslanecké sněmovně všiml poslanec Miroslav Kalousek. Tomu se slova o záměru kosmopolitů vůbec nelíbila a pocítil potřebu se o tom vyjádřit na Twitteru. Klaus prý kdysi tvrdil, že na trhu pracovních sil si každý koupí to nejvýhodnější, a on tomu jako mladík věřil a Klause „hltal“.

Jenže pak se něco změnilo, a Kalousek prý přesně ví nejen co, ale také kdy. „Dnes nepochybuji, že Václav Klaus byl a je ruský agent, znovu aktivovaný po roce 2010,“ napsal na sociální síť.

 

 

Petr Macinka z Institutu Václava Klause opáčil krátkou glosou, že v případě Miroslava Kalouska je všeobecně známo, co „hltá“. Pozastavil se ale v této souvislosti nad tím, že šéf poslanců TOP 09 vidí v cestovatelských zápiscích sovětské agenty už v pět hodin odpoledne.

Jeho poznámka ale nebyla nic proti tomu, jak na Kalouskova slova zareagovali poslanci hnutí Trikolóra. Zuzana Majerová zareagovala přímo u Kalouska na Twitteru, když kolegovi vzkázala, že nepodloženými slovy o ruském agentovi si dovolil více, než je únosné. Pokud má důkazy o agenství Václava Klause, měl by je prý předložit.

A reakci Majerová zakončila neobyčejně rázně: „Chováte se, díky imunitě, jako prase, pane kolego,“ vzkázala Kalouskovi.

Ve středu ráno se připojil i Václav Klaus mladší, druhý poslanec nově vzniklého hnutí. Ten předeslal, že je nerad, že to musí řešit takto, ale jinou možnost prý nemá.

Podle Klause „nechutné osobní útoky poslance Kalouska na bývalého prezidenta přispívají nenávisti ve společnosti a její fašizaci“.

Z lidského hlediska jsou podle něj Kalouskova slova „prasečina“.

A zakončil: „Řekl bych mu to tady osobně, ale ještě patrně vyspává a není v sále Sněmovny“.

Toto poslanec Klaus publikoval v 8:47. Co se dělo později, to zatím není známo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…