Pražští radní projednají stavební předpisy i opravu stanice metra

17.03.2015 6:40

Radní hlavního města by dnes měli projednat připomínky městských částí k technické novele pražských stavebních předpisů. Náměty či výhrady mohly radnice zasílat do 6. března. Na programu jednání je rovněž rekonstrukce prostor nad stanicí metra C Budějovická. Projednat by dnes měli radní také budoucí novelu vyhlášky o hazardu nebo zazelenění křižovatky na Malovance.

 Pražští radní projednají stavební předpisy i opravu stanice metra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Metro přijíždí do stanice

Platnost stavebních předpisů pozastavilo ministerstvo pro místní rozvoj, které k nim mělo několik výhrad. Vedení Prahy proto již v uplynulých týdnech schválilo, že provede technickou i věcnou novelizaci PSP. Právě k technické části se mohly do 6. března vyjadřovat městské části. Jejich připomínky mají dnes vzít na vědomí radní, následně je projednají úředníci a buď je zapracují, nebo zamítnou. 
   
Na programu jednání je také rekonstrukce chátrajícího prostoru nad stanicí metra Budějovická - konstrukce je v havarijním stavu a město začne hledat firmu, která ji opraví. Radní by měli dnes schválit rovněž výkup pozemků nutných k zazelenění křižovatky na Malovance či zadání novely vyhlášky o hazardu. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…