„Přesunujme na východ Evropy celé vesnice ze Sýrie.“ Česká občanka zareagovala na nápad elitní zelené Němky. Tušíte, co s ní provedli?

21.06.2017 9:40

Návrh europoslankyně za německé Zelené Ska Kellerové, aby se do východoevropských zemí přesídlovaly celé syrské vesnice, byl podroben ostré kritice bývalého dlouholetého politika za CDU. S neméně ostrou reakcí někdejší poslankyně za ODS v diskuzi pod článkem německého deníku si bdělá cenzura poradila po svém.

„Přesunujme na východ Evropy celé vesnice ze Sýrie.“ Česká občanka zareagovala na nápad elitní zelené Němky. Tušíte, co s ní provedli?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Migranti

Ačkoli v samotném Německu by možná přesídlování celých syrských vesnic do jiných států přivítali, dlouholetý člen CDU a od roku 2014 zástupce v braniborském zemském sněmu za Alternativu pro Německo (AfD) Alexander Gauland bizarní návrh Kellerové tvrdě kritizuje. „Zeleným vážně není pomoci. Přestože fakta jasně hovoří proti jejich migrační politice, stejně předkládají jeden absurdní návrh za druhým,“ uvedl šestasedmdesátiletý politik.

„Pokud ten návrh domyslíte až do konce, tak potom teprve vyvstává plný rozsah celé té absurdity. Znamenalo by to, že do Evropy přemístíme obrovské množství syrských vesnic z válečné zóny. A je zřejmé, že by potom nemohla být o žádné integraci řeč. Tímto způsobem řízená masová migrace problém těchto lidí rozhodně nevyřeší. Pouze přinese nové konflikty, a to ke škodě těch, kteří se již v Německu usadili před nimi.“

Anketa

Je Babišův projekt Elektronické evidence tržeb (EET) úspěšný?

79%
21%
hlasovalo: 7568 lidí

„Přijít navíc s takovým návrhem v době, kdy státy Visegrádské čtyřky uprchlické kvóty razantně odmítají, je navíc z politického hlediska naprosto nehorázné a necitlivé. Východoevropské země by si něco takového rozhodně neměly nechat líbit,“ konstatuje Gauland, který působil v CDU od roku 1973 až do roku 2013. Po odchodu od křesťanských demokratů byl jedním ze spoluzakládajících členů Alternativy pro Německo.

Německá média o návrhu „zelené europoslankyně Kellerové sice informovala, ale vedle Gaulanda se k němu další politici v podstatě nevyjadřují. Ostatně sdílení migrační zátěže s ostatními státy schvaluje většina politiků a nemalý počet jejich voličů. Ani předvolební průzkumy nenasvědčují tomu, že by měla být kancléřka Angela Merkelová za své rozhodnutí otevřít hranice nějakým způsobem „potrestána“. Její CDU naopak směřuje za vítězstvím a ona sama za další obhajobou kancléřského křesla.

V německých diskuzích návrh Kellerové příliš podpory nenachází. Svůj příspěvek pod text v deníku Die Welt vložila i bývalá poslankyně za ODS (2002 až 2010) a vystudovaná germanistka Helena Mallotová. Jak se včera pozdě večer svěřila na svém facebookovém profilu, její komentář měl však díky bdělému cenzurnímu zásahu „pokrokových“ německých redaktorů jepičí život.

„Tak jsem se naštvala a pod článek v německém WELTu, který informoval o té zelené náně, co chce stěhovat migranty do východní Evropy, jsem napsala svůj krátký názor, že to my tzv. východoevropané vnímáme jako Drang nach Osten, neb Německo, přeplněné migranty, hledá opět životní prostor. Hádejte, jak dlouho to trvalo, než mě vymazali? Tipnu si, tak půl hodinky. A takže my, co furt nadáváme na naše poměry, važme si naší svobody, ještě pořád tu je dobře. Howgh,“ napsala Mallotová, která byla mezi lety 2006 až 2010 také zastupitelkou v Městské části Praha 12.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…