Prezident Zeman na začátku června navštíví Vietnam a Kazachstán

28.05.2017 10:56

Prezident Miloš Zeman na začátku června navštíví Vietnam a Kazachstán. Do Vietnamské socialistické republiky se vydá na státní návštěvu, v Kazachstánu se zúčastní zahájení Expa 2017. Vyplývá to z podkladů vlády, která bude ve středu financování cesty prezidenta schvalovat. Zprávu přinesla ČTK.

 Prezident Zeman na začátku června navštíví Vietnam a Kazachstán
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Návštěva je naplánována na 5. až 10. června. Nejprve Zeman a s ním i podnikatelská delegace poletí do Vietnamu, kde se český prezident sejde s vietnamským protějškem Tran Dai Quangem. Půjde o reciproční setkání, hlava vietnamského státu, tehdy byl prezidentem Truong Tan Sang, byla v ČR v květnu 2015.

Zemana by měli doprovodit i zástupci několika ministerstev. Jednat nepochybně budou třeba i o početné vietnamské komunitě, která žije v České republice. Vzájemný obchod v roce 2016 dosáhl 912,5 milionu amerických dolarů.

V kazašské Astaně Zeman zavítá na zahajovací ceremoniál mezinárodní výstavy Expo 2017. Účast kazašskému prezidentu Nursultanu Nazarbajevovi Zeman přislíbil při své návštěvě Kazachstánu v roce 2014. Česká republika bude mít na Expu, jehož tématem je „energie budoucnosti“, svůj pavilon.

Za cestu stát podle odhadů zaplatí 2,6 milionu korun bez nákladů na ochranu ústavních činitelů a na dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…