Prezidentův kancléř Mynář rezignuje na post krajského zastupitele

16.09.2013 15:53

Kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář, který v říjnových sněmovních volbách povede kandidátku Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) ve Zlínském kraji, rezignuje k 1. říjnu na mandát krajského zastupitele. Volební kampaně se hodlá účastnit od příštího týdne, vezme si na ni neplacené volno. V plnění kancléřských povinností ho po tuto dobu nahradí zástupce vedoucího kanceláře prezidenta Petr Mužák.

 Prezidentův kancléř Mynář rezignuje na post krajského zastupitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

"Není správné sedět jedním zadkem na dvou židlích. Postu krajského zastupitele si velmi vážím. Zlínský kraj si ale zaslouží, aby se tomu někdo věnoval na plný úvazek, což já kvůli kampani a i z postu kancléře bohužel nemůžu. Osobní ambice a zájmy tak musejí jít stranou," řekl dnes novinářům Mynář, kterého v krajském zastupitelstvu vystřídá starosta Valašských Klobouků na Zlínsku Dalibor Maniš, jenž je i dvojkou kandidátky do sněmovních voleb.

Mynář chce po dobu kampaně na Hrad "jeden až dva dny v týdnu" dojíždět a dohlédnout na to, aby měl prezident "co možná nejlepší servis, aby co možná nejméně pocítil jeho nepřítomnost". Mynář už dříve uvedl, že v případě zvolení poslancem bude zvažovat, zda bude pokračovat v práci kancléře, nebo usedne v Poslanecké sněmovně. "Nevím, jestli budu poslancem nebo nebudu. Samozřejmě, když se to podaří, bude to velmi závažná otázka. Dá se předpokládat, že bych tuhle výzvu přijal," řekl Mynář ČTK.

Zlínský kraj je považován za jednu z bašt SPOZ, podle Mynáře by tam zemanovci rádi získali dva poslanecké mandáty. Straně v regionu pomáhá i agronom a někdejší šéf legendárního slušovického družstva František Čuba. V minulých krajských volbách se z posledního místa kandidátky dostal až do krajské rady. Nyní je Čuba na desátém místě a podobný "zázrak" nečeká. "Tolik preferenčních hlasů nemůže být," domnívá se Čuba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…