„Při útoku na fotbalový stadion ve Francii prezidenta odvedli, obyčejný lidi by nechali do posledního vychcípat...“ Poslanec Seďa se dostal do křížku s rozzlobeným mužem

09.04.2017 9:35

Z PROFILŮ Na několik dotazů, které se nashromáždily na jeho profilu na serveru ParlamentniListy.cz, odpovídal v poslední době poslanec Antonín Seďa.

„Při útoku na fotbalový stadion ve Francii prezidenta odvedli, obyčejný lidi by nechali do posledního vychcípat...“ Poslanec Seďa se dostal do křížku s rozzlobeným mužem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Jeden z dotazů se týkal útoku USA na Sýrii. „Asi je velká troufalost se vás ptát, co bude dál? Zapojí se teď nějak víc i NATO a jak podle vás takhle válka skončí?“ zajímalo čtenáře.

„Předně chci říci, že odsuzuji používání jakýkoliv ZHN, včetně chemických zbraní, které byly použity proti civilistům v Sýrii. Tady je třeba, aby se důkladně vyšetřilo, kdo je za to zodpovědný. Co se týká útoku USA, ne NATO, tak nemám dostatek informací, zda je Asadova armáda zodpovědná za ten chemický útok. Osobně neschvaluji porušení mezinárodního práva a podporuji diplomatická řešení. Ale jak ukázalo hlasování o rezoluci OSN a nepodpora RF této rezoluci, často na diplomatická jednání nelze spoléhat. Protože lidské životy jsou důležitější. NATO jako aliance do bojů nezasáhne. Válka v Sýrii skončí až tehdy, když se všechny zúčastněné strany dohodnou na poválečném uspořádání Sýrie. A jak je vidět, existují některé strany, které této dohodě nepřejí,“ odpověděl Seďa.

  • Celé znění této i řady dalších otázek a odpovědí najdete ZDE

Čtenář, který se podepsal jako „Hamr“, se ptal na to, co bude následovat po americkém bombardování Sýrie. „Rusko se ‚zlobí‘. Je tak zaděláno na nějaký větší konflikt? Může se dotknout i nás?“ neskrýval čtenář obavy. „Předně, to, že bombardování letiště (silami) USA přinese diplomatickou roztržku, bylo jasné. Vždyť RF od samého počátku podporuje Asadův režim a USA podporují jeho oponenty. Ale v zemi je daleko více hráčů, jako je Turecko, KSA a zejména Írán se svými jednotkami. Mrzí mne, že došlo nejen k tomuto bombardování, ale zejména k chemickému útoku na civilisty. A tady souhlasím s prezidentem M. Zemanem, že musí následovat mezinárodní šetření, nejlépe od RB OSN. Problémem je také ‚rozbití‘ protiteroristické aliance proti ISIL v Sýrii a zhoršení koordinace vojenských postupů mezi USA a RF. Nemyslím si, že se nás tyto akce nějak dotknou a doufám v uklidnění situace. Prvořadým zájmem musí být ukončení nesmyslné války v Sýrii a porážka teroristického IS,“ odpověděl Seďa.

„Není pravda, že řekněme posledních pět let jsou atentátníci jen muslimové? A uznáte-li, že je to pravda, co s tím uděláte? Ja se nechci dožít toho, že tu něco bouchne, páč pak Vás budeme muset všechny vydefenestrovat za to, jak jste nás ochránili, narovinu kdyby teroristi útočili jen a pouze na politiky, nevadí mi (možná je i podpořím), stejně ty krize způsobujete vy politici, ne obyčejní lidi. Krásně to bylo vidět ve Francii, při útoku na fotbalový stadion, prezidenta odvedli, obyčejný lidi by nechali do posledního vychcípat,“ napsal čtenář Michal Holub. „To, že nemáte rád politiky, je vaše věc. Pouze bych vám tedy poradil, ať do toho jdete sám, a ukážete, jak se to má dělat. Na ochranu země a bezpečnosti našich občanů máme bezpečnostní sbory a armádu. Ale žádný stát na světě, ani Francie, Belgie, USA či RF, nejsou schopny zajistit stoprocentní bezpečnost. Atentáty osamělých vlků či malých skupin lze těžko předvídat a je velmi těžké proti nim preventivně zasahovat. To byste musel mít na každého člověka nasazeného jednoho agenta a to sám uznáte, že to není možné. ČR dělá pro ochranu svých občanů maximum možného a proto se musím ohradit proti vašemu tvrzení, že krize způsobujeme my čeští politici. Sám víte, že to není pravda a proto vás žádám, abyste taková tvrzení nepouštěl do éteru,“ ohradil se Seďa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …