„Pro gaye jsou jen dva druhy trestu“. Kamenování nebo zavalení zdí. Dvacet let jsme za to bojovali, vykládá afghánský soudce

12.07.2021 21:29 | Zprávy

V geopolitickém prostoru se dějí výrazné změny. Američané opouštějí Afghánistán a na jejich místo se tlačí Tálibán, který obsadil sever Afghánistánu a získává zde stále větší vliv. Soudce Gul Rahim uplatňuje právo šaría na územích pod kontrolou islamistického hnutí Tálibán a podle svých vyjádření s jistotou očekává, že během několika týdnů bude pod kontrolou Tálibánu celý Afghánistán, informuje server Novinky.cz.

„Pro gaye jsou jen dva druhy trestu“. Kamenování nebo zavalení zdí. Dvacet let jsme za to bojovali, vykládá afghánský soudce
Foto: AČR
Popisek: Vojenská vozidla v Afghánistánu

Právu Tálibánu není cizí nechávat ukamenovat hříšníky či pověsit, v lehčích případech utíná ruce či nohy. Homosexuálové jsou buď ukamenováni, nebo se na ně zřítí kamenná zeď.

Americká armáda z Afghánistánu již stáhla více než 90 procent svého personálu i vybavení a bojovníci Tálibánu přebírají kontrolu nad dalšími strategicky významnými územími, a to zejména v provinciích na severu země.

Původní zdroj ZDE.

Nad Afghánistánem se stahují mraky jako nikdy dříve. Rahim, který je soudcem v centrální provincii v Afghánistánu, pevně věří, že Tálibán brzy zavede právo šaría po celé zemi. „Tohle byl náš cíl a bude i nadále. Bojovali jsme za to dvacet let a ztratili jsme mnoho přátel,“ řekl reportérovi německého deníku Bild.

V rozhovoru mu popisuje své poslední případy. „Muž vnikl do domu a ukradl zlatý prsten. Odsoudil jsem ho k trestu useknutí ruky. Současně jsem požádal majitele prstenu, zda chce, aby byla zloději useknuta i noha. Protože nejen ukradl prsten, ale do domu se vloupal, což jsou dva trestné činy. Poškozenému stačilo, že se mu usekla jen ruka,“ líčil Bildu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…