„Proč? Proč by to nepřevzal?!“ Herec Vyskočil si došlápl na Horáčka za to, že naváděl Nohavicu k nepřevzetí vyznamenání

10.11.2017 14:02

Herec Ivan Vyskočil se na serveru XTV.cz rozpovídal s Lubošem Xaverem Veselým mimo jiné i o politice. „Možná by měl být zaveden trest za urážku hlavy státu,“ nechal se slyšet mimo jiné Vyskočil.

„Proč? Proč by to nepřevzal?!“ Herec Vyskočil si došlápl na Horáčka za to, že naváděl Nohavicu k nepřevzetí vyznamenání
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany v Lipníku nad Bečvou v Olomouckém kraji

Vyskočil se úvodem vyjádřil k výsledkům sněmovních voleb. „Mně se to líbí, jak dopadly volby. Já jsem volil jako většina občanů, to znamená Andreje Babiše. Jsem spokojený,“ sdělil Vyskočil. „Ale ten vývoj po volbách, to jen valím oči,“ dodal a vyjádřil se také k tomu, co by říkal společné vládě ANO a komunistů.

ANO podle něj zvítězilo díky mediální protibabišovské masáži. „Český lidi nejsou úplně blbí, pochopili, že to asi nebude jen tak,“ poznamenal dále Vyskočil. Podle jeho slov byly útoky na Babiše příliš průhledné, k vítězství Babiše podle něj paradoxně přispěl šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. Jako umělec se prý necítí být v podpoře Babiše sám. „Už najednou nejsem sám. I Jan Kraus najednou začal obracet. Začal být takový smířlivější,“ řekl Vyskočil. „Ale kumštýřům to většinou dochází daleko později,“ dodal. Dřív byl podle něj jeden jasný nepřítel. „Dnes je to jinak, podle toho, co kdo komu nakuká do budky,“ řekl Vyskočil.

  • Video najdete ZDE

Pozici ODS nebere jako příliš velké vítězství. „Strana nedopadla moc dobře,“ sdělil Vyskočil a zkritizoval lídra ODS Petra Fialu, jehož považuje za nudného lídra. „Mně se zdá, že to není dobře, co oni dělají. Zároveň mě udivilo, jak si ta samá ódéeska pomlouvá toho Klause mladšího, který mluví velmi rozumně, velmi chytře,“ dodal Vyskočil.

K propadáku ČSSD pak Vyskočil uvedl následující: „Vidím politiku jako malou rodinu. Když s někým žiješ, nemůžeš ho zatracovat. Pak ta rodina přestane fungovat. Pan Sobotka si vymyslel, že podá demisi, a pak od té doby do ANO kopali.“

Následně se Vyskočil vyjádřil k nedávnému předávání státních vyznamenání. Podle něj je nesmyslné, aby prezidentský kandidát Michal Horáček nabádal zpěváka Jarka Nohavicu, aby si od Miloše Zemana vyznamenání nepřevzal. (To je úplný nesmysl, aby mu psal takové věci. Proč? Proč by to nepřevzal? Vždyť Jarku Nohavoci poslouchá spousta lidí, dělá krásné texty, krásné písničky a je to takový velice osobitý chachar z té ostravské provenience.“ V té souvislosti uvedl, že na Facebooku nedávno četl, jak se jeho herecká kolegyně Eva Holubová vyjádřila, že by z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání nepřevzala. Samozřejmě následovala sprška nadávek jak proti Holubové, tak proti Zemanovi, dodal Vyskočil. Za některé výrazy, kterými je častován prezident Zeman, by prý zavedl i možný trest za urážku hlavy státu. 

Závěrem se Vyskočil vyjádřil k tomu, že nepodepsal Antichartu. „Bál jsem se, ale byly věci, které jsem už nebyl ochotný dělat. Musel jsem kvůli tomu odejít z Činoherního klubu,“ poznamenal. „Kolegům to ale za zlé nemám, každý si tohle musí rozhodnout sám. Já zkrátka přes určitou čáru nejdu,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…