„Proč jste do Česka nastěhovali cikány a Vietnamce?“ Komunista Ondráček čelil rozpáleným čtenářům

30.12.2016 13:41

Z PROFILŮ Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček odpověděl svým příznivcům a odpůrcům na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz. A nebál se vyjádřit ani k útočným otázkám. Kromě toho se rozhovořil i o vězeňství či o Romech.

„Proč jste do Česka nastěhovali cikány a Vietnamce?“ Komunista Ondráček čelil rozpáleným čtenářům
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček

„Proč nikdo neřeknete, že příčinou přeplněných věznic je špatná imigrační politika vlády? Podle oficiálních statistik Českého statistického úřadu mají občané afrických a arabských zemí v česku asi 6–8x větší kriminalitu než Češi. Stejně tak jsou věznice plné Romů, např. těch, co k nám migrují ze Slovenska za vyššími dávkami, dále pak Vietnamců, co tu páchají drogovou činnost. Proč to nepojmenujete nahlas? Nebo to nevíte?“ zeptal se jeden ze čtenářů. 

Podle Ondráčka bude v brzké době problémem především počet vězňů. „A možná se i dočkáme nějaké té vzpoury vězňů. Při nedostatku dozorců nemusí být v prvopočátku dostatečné kapacity na potlačení takové vzpoury,“ varoval Ondráček. Podle něj odpovědné ministerstvo navíc problém neřeší. 

Podle statistik vězeňské služby však za nárůstem počtu odsouzených počet cizinců nestojí, míní Ondráček. „Ano, cizinci mají svůj podíl na celkové kriminalitě, a tedy i počtu odsouzených, ale ten je v řádech jednotek procent. Za období migrační krize se u nás zatím nijak výrazně nezvyšuje. Může to být i tím, že tu nemáme tolik migrantů, proces celého trestního řízení trvá několik měsíců, až roků, a tak se to ještě neprojevilo ve statistice odsouzených. Ale určitě by se to již projevilo v policejních statistikách, které také sleduji. Největší podíl na kriminalitě stále mají pachatelé-recidivisti,“ zmínil Ondráček. V té souvislosti se také vyjádřil proti přijímání uprchlíků. 

  • Kompletní znění otázek a odpovědí naleznete ZDE

„Není vám soudruhu, samotnému ze sebe na blití...? Bolševická lůza a pendrekový dobytek, to je jediné, co mě ve spojitosti k vaší osobě napadá. Doufám, že se za svého života snad dočkám, až poputujete za soudruhem Brežněvem, Husákem, Biľakem. Tam si potom můžete schvalovat ty vaše pro totalitní právní vize a představy... Mám k vaší osobě nepopsatelný odpor..“ napsal Ondráčkovi další čtenář. A on i na takto negativní vzkaz zareagoval.

„Slušný člověk poděkuje za dotaz, ale to je tak vše, co Vám odpovím. Vaše osobní problémy psychiky opravdu řešit nemohu, a ani nechci,“ zareagoval Ondráček.

Následující dotaz směřoval k Realistům a ODA a jejich šancím ve sněmovních volbách. „Podle mě se u nás tradiční pojetí politiky postupně mění na jinou formu byznysu. U těchto stran nebo hnutí nejde o správu věcí veřejných, ale o snadnou možnost získat osobní majetkový prospěch pro sebe nebo určitou skupinu osob. Jaký bude volební úspěch nově vznikajících stran, za nimiž stojí miliardáři, lze jen těžko predikovat. Ono totiž záleží, kolik peněz budou ochotni do volební kampaně investovat a zda občané, zklamaní z vývoje za posledních 27 let, přijdou k volbám a znovu jim skočí na sliby,“ zmínil Ondráček. Vzhledem k tomu, že může dojít k dalšímu nárůstu politických stran, které ve volbách uspějí, může být podle jeho názoru složitější povolební vyjednávání a vládnutí. „Zkušenost s politickým vydíráním marginálních politických stran již známe,“ dodal.

„Proč jste do Česka nastěhovali cikány a Vietnamce? Uvědomujete si vůbec, co jste tím způsobili? Uvědomujete si, že kvůli mnohem vyšší porodnosti cikánů tu jednou budou většina a my menšina? Ať už to bude za 50, nebo 100 let? Že přijdeme o svůj vlastní stát? Jak to hodláte řešit? Máte nějaký plán? Co takhle cikány motivovat, ať si založí svůj stát v severních Čechách? Sice tím přijdeme o kus území, ale do budoucna tím zachráníme ten zbytek,“ poznamenal ve svém dotazu další čtenář. 

„Z Vašeho vyjádření je cítit rasistický podtext a to se mi nelíbí. Jestli máte s cikány nějaký osobní problém, tak si jej řešte, ale nesnažte se svalovat vinu a odpovědnost na někoho jiného. Také, a to hlavně, neházejte všechny cikány do jednoho pytle,“ odvětil Ondráček.  

Zároveň připomněl, že právě komunisté v roce 1959 přijali zákon, kterým zakázali cikánům kočovat. „Za komunistů také existovala povinnost pracovat (a to i ve vězení) a příživa byla trestná. Cikáni proto museli chodit do práce, nastěhovali se do domů a bytů a vzhledem k tomu, že nebyli koncentrováni na jednom místě, tak s nimi zásadní, zdůrazňuji zásadní, problémy nebyly. Snížila se také jejich porodnost a téměř stoprocentně se podařilo odstranit cikánskou negramotnost,“ dodal a zmínil také současný vývoj. „Již druhá generace cikánů nepracuje, ač by někteří pracovat mohli, většinově parazitují na sociálních dávkách a opět se umožnilo koncentrovat je do několika oblastí v ČR, kde je soužití s nimi jen velmi obtížné. Z toho u části většinové populace vznikají takové názory a návrhy jako máte Vy,“ řekl.

Další ze čtenářů se zeptal na nové zákony, které prošly parlamentem a které považuje za hovadiny – například kontroly kotlů. „To, co Vám přijde jako hovadina, může být pro druhého dost podstatná věc. Nikdy nenajdete na jednu věc 100% shodu v názorech. Jestli patříte mezi ty, kteří ve svém kotli spálí kdejaký sajrajt, tak Vaši výhradu chápu. Pokud ne, tak se divím, že se tím vůbec vzrušujete,“ poznamenal k otázce Ondráček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…