"Rebel" z ANO Pilný v ČT prozradil, s jakou nabídkou za ním na sněmu přišla Kleslová

02.03.2015 19:50

Hostem pondělního Interview ČT24 byl Ivan Pilný (ANO), který neuspěl na víkendovém sjezdu hnutí v souboji o post místopředsedy a po volbě nově navolené vedení zkritizoval. Dal najevo, že v této podobě dostane od lidí "nařezáno". Nešetřil především Radmilu Kleslovou, vůči níž se v pořadu vymezil znovu. Vysvětlil také, proč se na nic neptal Andreje Babiše, když měl být zvolen předsedou.

"Rebel" z ANO Pilný v ČT prozradil, s jakou nabídkou za ním na sněmu přišla Kleslová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Pilný, lídr ANO za Královéhradecký kraj

"Já bych chtěl poděkovat lidem, kteří se se mnou chtějí přátelit na Facebooku, píší mi SMSky a tak dál. Já budu členem hnutí ANO, dokud mě nevyloučí, sám nehodlám odejít," zdůraznil. Jako pragmatik ale dopředu věděl, že jeho šance na zvolení místopředsedou nejsou nijak vysoké. Svým věcným projevem se zkrátka pokusil oslovit delegáty, kteří by podle něj měli vědět, kam hnutí ANO směřuje, případně chce směřovat.

V ANO by měli dostat přednost lidé, kteří se mohou o svou minulost opřít a dávají přednost určitým vizím před svými ambicemi. "Když za mnou přišla paní Kleslová a řekla mi, že mě bude se svými lidmi volit, pokud zase já a lidé z Hradce Králové budeme volit ji, tak jsem jí řekl nashledanou," zdůraznil s dovětkem, že paní Kleslová byla na sjezdu nepřehlédnutelná a oslovovala řadu lidí.

Pokud lidé nechtějí diskutovat, je to jejich problém

Média měla na sjezdu ke sledováni v zásadě jen dvě témata. Prvním bylo jednotné zvolení Andreje Babiše a žádná diskuze. "A druhé téma jsem byl zřejmě já," podotkl. To, že při zvolení Babiše předsedou neprobíhala žádná diskuze, tak to nebyl problém, protože s Babišem lze diskutovat jinde, např. na poslaneckém klubu. "Tam nikdo nepotlačoval diskuzi, a pokud lidé necítí potřebu diskutovat, tak to je jejich problém," pokračoval.

V obecné rovině se vyjadřoval ke kumulaci funkcí. Nejde prý zároveň stíhat práci poslance a hejtmana, ale určitou výjimkou je prý Andrej Babiš, který všechno zvládá v takovém tempu, na které by Pilnému nestačily síly. U Babiše je spíš problém jinde, potřeboval by víc zpětné vazby.

Z úst Ivana Pilného také zaznělo, že v ANO nevidí dva proudy - kluky z plakátu a kluky z Agrofertu. Například pana Faltýnka si necení pro jeho práci v Agrofertu, o té nic neví, ale pro jeho práci ve sněmovně. I on prý pracuje s velkým nasazením a také umí říct, že o některých tématech moc neví.

Útok na ČSSD a další politické strany

Pokud jde o kritiku ČSSD, která na sněmu zazněla, tak Pilný na ní nevidí nic špatného. Nijak zvlášť se to prý neliší od toho, co dříve vídával v médiích. "A já sám bych to lépe neřekl," prohlásil. "Musíte si také uvědomit, že za pár dní je sjezd ČSSD a oni se také potřebují nějak vymezit," pokračoval v tématu. Je si jist tím, že sociální demokraté na sjezdu ANO také zkritizují. Host ale trvá na tom, že politika, jak ji v minulých letech provozovala nejen ČSSD, byla špatně a ANO to chce změnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…