„Rohlíky a lži.“ Na Němcovou udeřilo, šlo o Ukrajinu

04.07.2022 9:03 | Ze sítí

Na sociálních sítích se do sebe pustili senátorka Miroslava Němcová (ODS) a poslanec Patrik Nacher (ANO). Nešlo o nic menšího, než o zapojení České republiky do pomoci Ukrajině. Podle Nachera pomáhá naše země dostatečně. Němcová ale jeho slova vnímala jinak, což sdělila svým podporovatelům na Twitteru. Nacher s její verzí má ale velký problém.

„Rohlíky a lži.“  Na Němcovou udeřilo, šlo o Ukrajinu
Foto: Repro ČT24
Popisek: Senátorka Miroslava Němcová v Událostech, komentářích

„P. Nacher řekl, že ,země naší velikosti by se neměla tak angažovat na Ukrajině'. Ozvěna obytňáku netuší, že pokud nebudeme ze všech sil podporovat Ukrajinu, roztáhne si ten z Kremlu svůj stůl přes celou zemi naší velikosti. Možná P. Nachera pozve na pohřební hostinu,“ napsala Miroslava Němcová na svůj Twitter.

 

Samotný Patrik Nacher to ale vidí jinak.

„Tak nejdříve rohlíky a teď i lži. Nic takového jsem neřekl, ale senátorka Němcová sbírá lajky a nevadí jí, jak je nablito u ní v diskusi. Takové narážky kdyby byly u někoho z ANO nebo SPD, tak se morální majáci zblázní. P. S. Paní senátorka je bojovná, ale tady mě ani neoznačí,“ zareagoval poslanec a naznačil, že Němcová jeho slova pozměnila a že lže.

Přidal dokonce i důvod, proč jej paní senátorka napadá. Ten vidí ve svém dotazu na zdroj, ze kterého Němcová čerpala, když psala o 300 tisících unesených ukrajinských dětech do Ruska.

„A víte proč to udělala? Protože jsem si u jejího tweetu o unesených 300 tisících dětí do Ruska dovolil napsat reakci: Zdroj?“

 

Každopádně nám se podařilo dohledat větu, kterou skutečně Patrik Nacher v ČT řekl a plyne z ní, že senátorka Němcová skutečně význam jeho sdělení pozměnila tak, aby vyznělo pro Nachera negativně.

Co tedy Nacher skutečně řekl?

„Nejsem úplně příznivec toho, aby se země naší velikosti takto angažovala. My jsme tam k poměru k naší velikosti a velikosti naší armády dodali zbraní si myslím nadprůměrně.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: MaA

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…