Rozjel se boj o "koryta". ČSSD chce na Babišovi finance i vnitro

22.11.2013 13:57

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek ve vyjádření pro Českou televizi připustil, že případná koaliční smlouva může vzniknout i bez dohody v otázce církevních restitucí. Předseda strany Bohuslav Sobotka dohodl s církvemi založení expertního týmu v této otázce a zřejmě se povedou zdlouhavá jednání. Totéž ale platí i o obsazování ministerských postů. Boj se zřejmě odehraje především o finance a vnitro.

 Rozjel se boj o "koryta". ČSSD chce na Babišovi finance i vnitro
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek hovořil k občanům

„To opravdu není věc, která by musela být hotova do koaliční smlouvy. Může to být tak, že to vynecháme, protože se tomu budeme věnovat i tak,“ prohlásil na adresu restitucí Zaorálek. Teprve čas tedy ukáže, zda se sociálním demokratům podaří naplnit jeden z hlasitě pronášených předvolebních slibů.

Nejdůležitějším předvolebním heslem ČSSD ovšem bylo prosazení fungujícího státu. Pakliže ho bude chtít opravdu naplnit, bude k tomu zřejmě potřebovat obsadit i zásadní resorty, jako jsou finance a vnitro. Minimálně o post šéfa státní kasy ale stojí i hnutí ANO. „Pokud se probereme programem, očekávám, že jednání o pozicích nebudou jednoduchá," připustil v pátek Zaorálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …