„Rozumíte česky? Jste negramot?" Médium, které je prý pod tlakem kraje, samo posílalo maily, nad kterými zůstává rozum stát

29.05.2020 11:10

Společnost A11, vydavatel Našeho regionu, uvedla, že čelí pokračujícímu nátlaku a zastrašování od hejtmanství Středočeského kraje. Tuto zprávu převzala řada médií. ParlamentníListy.cz ovšem mají k dispozici komunikaci, jakou tato firma z Ortenova náměstí na Praze 7 posílala vedení Středočeského kraje. A z té vyplývají zcela jiné skutečnosti.

„Rozumíte česky? Jste negramot?" Médium, které je prý pod tlakem kraje, samo posílalo maily, nad kterými zůstává rozum stát
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Středočeský kraj - znak

Už ve čtvrtek naše redakce přinesla autentický mail, který redaktor Našeho regionu adresoval radnímu kraje za ČSSD a bývalému hejtmanovi Josefu Řihákovi. Novinář v něm ukazuje svou nespokojenost s odpovědí vysokého představitele socdem.

„Pane Řiháku, tak si to prosím ujasněte v ČSSD. Podle doporučení pana Povšíka máte odpovědět všichni dle jeho vyjádření. Včera jsme to ověřovali, proto u vašich jmen je, že se shodujete s jeho názorem. Toto vyjádření, které jste zaslal, je vyjádření radních za ANO. Prosím, ujasněte si to ve středočeské ČSSD. Případně tedy mám referovat jako první o tom, že uvažujete o přestupu do hnutí ANO? Ujasněte si, kam patříte a co hájíte, mají na to právo i voliči."

Jenomže nešlo o ojedinělý exces dotyčného novináře. Redakci se podařil získat i další mail, který Náš region, údajně zastrašovaný, rozeslal nejvyšším představitelům Středočeského kraje.

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí
„Vážený pane radní, věřím, že rozumíte česky, neboť jste českým občan. Proto si jistě uvědomujete, že jste neodpověděl na zaslané otázky. Prosím tedy ještě jednou a k věci. Pokud byste to nedokázal, samozřejmě u vašeho jména neuvedeme, že ignorujete veřejnost, nýbrž odpověď, ta vámi zaslaná ovšem absolutně neodpovídá na otázky, tudíž jako negramot nebudeme vypadat my, ale…,“ uvedl v oficiální korespondenci Marcel Mihalik z média Náš REGION.

Doplňme, že po zveřejnění informací o údajném nedostatku ochranných pomůcek začali na krajský úřad volat lidé s dotazy, zda záchranka situaci zvládne. Kraj se v souvislosti s článkem v Našem regionu rozhodl 19. března, že podá trestní oznámení. Případem se zabývají kriminalisté z odboru extremismu a terorismu. Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka je to kvůli nouzovému stavu, kdy vyšetřování možného šíření poplašné zprávy spadalo do jejich gesce.

reklama

autor: tan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…