„Rusko není Amerika, ty kreténe!“ Muž na podpatcích se ohnal po policistovi. Dopadl zle nedobře

10.08.2020 13:42

Poté, co ParlamentníListy.cz uveřejnily několik až děsivých videí z Itálie, se mezi řadou uživatelů začaly šířit návody, kterak situaci vůči migrantům řešit. Našli se tací, kteří doporučovali tvrdou reakci, jiní byli zdrženlivější. A ta třetí část? Odkazovala na videa, jež ukazují reakci (polo)ozbrojených složek.

„Rusko není Amerika, ty kreténe!“ Muž na podpatcích se ohnal po policistovi. Dopadl zle nedobře
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Pravačka a bylo po všem...

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19?

53%
hlasovalo: 7774 lidí
A přesně u poslední třetiny diváků zůstaneme. Jak na sociální síti Facebook, tak na videoserveru Youtube.com naše redakce dohledala několik měsíců starý záznam, který se poslední hodiny velmi rychle šíří virtuálním prostorem.

Přitom by se dalo říct, že na záznamu nejde o nic jiného než o třetí Newtonův zákon. Ten popisuje akci a reakci. Vidíme tedy dva členy ochranky, oba mají na zádech nápis a na rameni vlajku, a jednoho podivína v uniformě na podpatcích s řetězy kolem krku. Z amplionu je srozumitelná ruština. Třetím vodítkem bude doba. Muž na vysokých podpatcích má roušku, což svědčí o stáří ne delším než pět měsíců. A co přesně se tolika lidem na krátkém videu líbí?

„Rusko není Amerika, ty kreténe!“ uvedl jeden z našich čtenářů jako pracovní název. Proč? „Je jasné, že když něco uděláš, musíš čekat odezvu, nechápu, proč takto nejedná Francie, Německo nebo Itálie,“ doplnil. Jenomže nebyl sám. Totožné video našly PL jako související s těmi, jež jsme v uplynulých dnech publikovali v souvislosti s italským ostrovem Lampedusa. Tamní obyvatelé jsou doslova zděšení narůstajícím počtem afrických migrantů, kteří dennodenně doplouvají do místního miniaturního přístavu a tamní úřady se o ně musí okamžitě starat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…