„S láskou v Bílém domě.“ Trump držel Mayovou za ruku a choval se jako vyměněný. Světová média referují o návštěvě britské premiérky

28.01.2017 14:00

Britský The Telegraph zjišťoval, jak o první zahraniční návštěvě u prezidenta USA Donalda Trumpa referovala zahraniční média. Do Bílého domu jako první zavítala britská premiérka Theresa Mayová. Americká, britská, italská i španělská média konstatují, že USA a Velká Británie potáhnou v lecčems za jeden provaz.

„S láskou v Bílém domě.“ Trump držel Mayovou za ruku a choval se jako vyměněný. Světová média referují o návštěvě britské premiérky
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Americká CNN hlásí, že Trump se choval coby hostitel britské premiérky jako vyměněný. „Neukázal nic z neomalenosti, která pro něj byla tak příznačná v předvolební kampani,“ píše CNN. „Když Donald Trump promlouval na společné tiskové konferenci s Theresou Mayovou, bylo to úplně jiné představení než jeho předchozí bojovné projevy,“ podotýká CNN.

The New York Times a The Washington Post dodávají, že si Trump s Mayovou zřejmě porozuměli. Sám Trump hovořil o fantastických vztazích mezi USA a Velkou Británií. O vzájemném pochopení vypovídá i fakt, že se Trump s Mayovou vzali za ruku. Tento moment zachytily pro své titulní strany především britské deníky. Daily Express, The Guardian a další. The Times na titulní straně hlásí, že Trump žehná Británii. Podobná vzletná slova využívají i další britské noviny. „S láskou v Bílém domě,“ píše kupříkladu Daily Mail k fotografii, kde se Mayová a Trump drží za ruku.

Celý článek naleznete ZDE

Italský Corriere della Sera dodává, že Trump a Mayová potáhnou za jeden provaz i pokud jde o brexit, tedy o odchod Velké Británie z EU. Italská La Repubblica doplňuje, že Trump a Mayová budou postupovat jednotně v migrační krizi.

Španělský El Pais se také věnoval partnerství Mayové s Trumpem, ale doplnil fotografii německé kancléřky Angely Merkelové a končícího francouzského prezidenta Francoise Hollanda, jak se také drží za ruce a slibují si, že budou společně bojovat proti terorismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …