„Sekyrkový uprchlík“ v Německu: VIDEO a nové odhalení

19.07.2016 9:08

Jen několik dní po masakru v Nice přišel další úder islamistů. Také tentokrát šlo pravděpodobně o čin „osamělého vlka“ a příznivce radikálního islámu. Mladý afghánský migrant napadl v německém regionálním vlaku asi dvacet osob sekyrou a nožem.

„Sekyrkový uprchlík“ v Německu: VIDEO a nové odhalení
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Jak uvádí německý deník Bild, sedmnáctiletý útočník vážně zranil čtyři cestující, kteří nyní bojují v nemocnici o svůj život, a dalším čtrnácti lidem způsobil lehčí zranění. Mezi oběťmi řádění mladého islamisty jsou údajně také turisté z Asie. Celý incident se odehrál v regionálním vlaku RB 58130, který byl na cestě z Treuchtlingenu do Würzburgu, kam měl dorazit ve 21:12. Z výše uvedených důvodů však byl nucen zastavit mezi zastávkami u obce Heidingsfeld.

Anketa

Kdybyste byli občany USA, kdo by měl váš hlas v prezidentských volbách?

hlasovalo: 10822 lidí

Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann (CSU) pro ZDF uvedl, že mladík byl patrně příznivcem radikálního islámu a při útoku volal „Alláhu Akbar“. Když vlak zastavil, dal se afghánský vrah na útěk a podle informací Bayerischer Rundfunk měl ještě následně napadnout jednu ženu před tím, než jej policie zastřelila. „Rychlé dopadení islamisty bylo i dílem náhody, protože ve Würzburgu se právě v těchto chvílích nacházela zvláštní policejní jednotka,“ uvedl Herrmann.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Mladík přišel do Německa bez rodičů v rámci stávající migrační vlny a nejprve přebýval v uprchlickém táboře v Ochsenfurtu. V poslední době žil v pěstounské péči. Vyšetřovatelé zatím pracují s verzí, že byl jediným strůjcem masakru. Deníku Bild se podařilo získat informace také od místních obyvatel, kteří jsou celým případem značně otřeseni. „Tolik krve jsem ve svém životě nikdy neviděl. Dnes v noci nejspíš nebudu spát.“

Anketa

Co by měli Američané udělat s jadernými zbraněmi, které mají v Turecku?

hlasovalo: 4885 lidí

Očitý svědek běsnění afghánského uprchlíka zase konstatoval, že to ve vlaku vypadalo jako na jatkách. Ze získaných záběrů je zřejmé, že krev obětí se nacházela po celé podlaze i na sedadlech a změnila vlak k nepoznání. Jak Bild konstatuje, tento případ připomíná dva měsíce starou událost, kdy byl v osobním vlaku v Grafingu u Mnichova zavražděn šestapadesátiletý cestující a další tři byli vážně zraněni. Sedmadvacetiletý pachatel se údajně choval při zatčení značně dezorientovaně a byl přijat na psychiatrickou kliniku.

Herrmann dále podle agentury AP uvedl, že vyšetřovatelé nalezli v pokoji obývaném sedmnáctiletým afghánským uprchlíkem ručně nakreslenou vlajku Islámského státu. Dodal také, že zejména dvě z obětí, čínští turisté, se nacházejí v kritickém stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…