Senátorka ČSSD opět napsala o Ukrajině něco, za co ji Zaorálek asi nepochválí

02.02.2015 10:43

Senátorka za ČSSD Božena Sekaninová v odpovědi na otázku čtenáře ParlamentníchListů.cz bez obalu vyjevila svůj názor na ukrajinskou krizi. Podle ní jde o společnou produkci USA, NATO a EU, které prý tolerují zvěrstva páchaná neonacisty a vyznavači fašismu stojícími v čele Ukrajiny. A sankce vůči Rusku? Ty prý akorát poškozují naši zemi.

 Senátorka ČSSD opět napsala o Ukrajině něco, za co ji Zaorálek asi nepochválí
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka za ČSSD Božena Sekaninová

„Paní senátorko. Jaký je Váš názor na Ukrajinu? Bojují tam fašistické jednotky za podpory NATO a USA? Nechová se Zaorálek příliš vstřícně vůči zájmům USA na Ukrajině? Mohu Vás ubezpečit, že díky vstřícné politice vůči EU a USA, Vaší strany nebudu ani já, ale i mnoho dalších občanů ČSSD volit. Zaorálek to pouze završuje – chová se naprosto vlastizrádně,“ napsal Sekaninové čtenář ParlamentníchListů.cz.

Podle Sekaninové se na Ukrajině násilně dostali k moci neonacisté a vyznavači fašismu. Sama senátorka připouští, že jsou to silná slova. Jedním dechem ale dodává, že kdo měl možnost a odvahu nahlédnout na sociálních sítích internetu na průběh „majdanských“ událostí se stupňovanou brutalitou a násilím, kdo viděl brutálně upálené desítky občanů v Domě odborů v Oděse či záběry z jednání ukrajinského parlamentu pod dozorem zakuklených ozbrojenců a další, nemůže prý mít kladný názor na současné ukrajinské drama.

V něm jsou dle Sekaninové hlavním producentem USA a v koprodukci se údajně podílí vlády států EU spolu s nezbytnou aliancí NATO. „Často se sama zamýšlím nad tím, jak je možné, že někdo ze zodpovědných politiků může tato uskutečněná zvěrstva tolerovat,“ povzdechla si senátorka.

Otázku, zda se ministr zahraničí Lubomír Zaorálek nechová příliš vstřícně vůči zájmům USA na Ukrajině, prý dostává Sekaninová jakožto členka stejné politické strany velice často. „Ano, vím, že většina občanů velice citlivě vnímá vyjadřování pana ministra zahraničí Zaorálka, a nejenom k situaci na Ukrajině. Lidé nesouhlasí a odmítají naší zemi vnucovanou roli poddaného lokaje v Evropské unii. Odmítají bez výhrad a uvážení poslušně podporovat uplatňování dalších a dalších sankcí EU směrem k Rusku. Také já je považuji za ekonomicky nevýhodné, neúčinné a poškozující naši zemi,“ zdůraznila senátorka za ČSSD.

Celá otázka a odpověď k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…