„Šíří se atmosféra špiclování, provokací a udavačství.“ A dost! Majerová volá lidi do ulic

12.11.2022 20:22 | Ze sítí

Svoboda, občanská práva a suverenita země jsou vážně ohroženy. Zuzana Majerová z Trikolory zveřejnila na svém facebookovém profilu akci iniciativy „Zachraňme náš stát“, plánovanou na čtvrtek 17. listopadu.

„Šíří se atmosféra špiclování, provokací a udavačství.“ A dost! Majerová volá lidi do ulic
Foto: Archiv Zuzana Majerová
Popisek: Předsedkyně Trikolory a bývalá poslankyně Zuzana Majerová

„Státní svátek 17. listopadu je historickým symbolem zápasu za svobodu, občanská práva a suverenitu naší země. Tyto hodnoty jsou vážně ohroženy i dnes,“ uvádějí organizátoři akce, podle nichž pod záminkou údajné obrany demokracie je opět zpochybňována svoboda slova a přesvědčení. „Političtí oponenti vlády jsou zastrašováni, skandalizováni a umlčováni cenzurou. Šíří se atmosféra špiclování, provokací a udavačství.“

Iniciátoři protestu odmítají takový vývoj a vyzývají všechny svobodymilovné občany, aby si připomněli odkaz 17. listopadu a připojili se k akcím iniciativy „Zachraňme náš stát!“, které vyvrcholí večerním průvodem z pražského Vyšehradu na Národní třídu. „Nedejme si vzít svou zemi a svobodu. Buďme sebevědomým národem. Zachraňme náš stát!“ apeluje na české občany iniciativa.

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33149 lidí
Program započne 17. listopadu v 9 hodin ráno na pietním shromáždění k uctění památky popravených českých studentů roku 1939 (sraz před budovou Hlávkovy koleje, Jenštejnská ulice, Praha 2).

Ve 14 hodin se iniciativa připojí k pochodu a protestu občanů před sídlem České televize (sraz v prostoru mezi novou a historickou budovou Národního muzea, pak přechod přes Nuselský most na Kavčí hory).

Od 17 hodin započne průvod iniciativy „Zachraňme náš stát“ (shromáždění před vstupem do vyšehradského kostela sv. Petra a Pavla, pak průvod na nábřeží a na Národní třídu).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

14:25 Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

Jak oznámil ministr Baxa z ODS, připravovaná mediální novela znamená změny. Místo 135 Kč se bude pla…