„Slobodný vysierač“. Ne, to není překlep

23.02.2016 11:45

Téměř každý vážně míněný projekt se dříve nebo později stane terčem vtipálků. Povedlo se to i internetovému Slobodnému vysielači, který už tři roky publikuje zejména ty informace, kterým se slovenská mainstreamová média vyhýbají. A tak na Facebooku vznikla skupina, která si ze Slobodného vysielača dělá legraci. Nasvědčuje tomu i její název „Slobodný vysierač“.

„Slobodný vysierač“. Ne, to není překlep
Foto: Zlínský kraj
Popisek: Češi a Slováci se spolu setkali při Slavnostech bratrství

Slobodný vysierač tak například zveřejnil humoristickou mapku „Evropa podle Vladimira Putina“ ve zřejmé reakci na veřejná prohlášení ruského prezidenta. Země EU jsou tak překřtěny na Svaz nacistických teploušů. Česko je zde označeno jako „Dobrý prezident“, Německo jako „Nordstream2“, Švédsko jako „Švédský chalífát“, pobaltské státy jako „NATO provokatéři“, Španělsko jako „Prázdninový rezort“ a zajímavé jméno dostala Francie: „Štětky Merkelové“.

Facebooková stránka Slobodného vysierače je ZDE

Facebooková stránka pak k titulku „Zákaz pěstování brambor začne v EU platit od letošního dubna“ přidává ironický dodatek „Ukázkový příklad nemainstreamového alernativního zpravodajství“.

Proč amerikanofilům hrabe?

Reagovala i na sugestivní obrázek na Facebooku, který uvozuje výmluvný titulek „Proč amerikanofilům hrabe?“ a k tomu je fotka kohoutku s tekoucí vodou a s podtitulkem „Ruská propaganda na Slovensku“ a na druhé fotce je snímek tsunami a pod tím titulek „Americká propaganda na Slovensku“. K této koláži Slobodný vysierač připsal: „Okamžitě vás žádám o seznam médií šířících americkou propagandu, dostatečný počet konkrétních dezinformací, zavádění a rozpracovanou studii celého systému s jasnými důkazy, ideální s konkrétními jmény, případně i se způsobem financování. A ne, že se zase dočkám jen dojmů a prázdných řečí!“

Jeden z dalších příspěvků odkazuje na zřejmě severokorejské video, které mimo jiné tvrdí, že Američané v USA přežívají jen díky pojídání ptáků a sněhu.

Slobodný vysierač převzal také z Babišova mediálního serveru Mediahub.cz informaci o tom, že se českou verzi Slobodného vysielače podařilo napálit tím, že se jistý vtipálek vydával za mluvčího prezidenta republiky Jiřího Ovčáčka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…