Sobotka a Dienstbier se sejdou se zástupci 12 profesních komor

03.03.2015 8:33

Premiér Bohuslav Sobotka a ministr pro legislativu Jiří Dienstbier (oba ČSSD) se dnes sejdou se zástupci 12 profesních komor, které zřizuje zákon. Jednat s nimi budou mimo jiné o další spolupráci při úpravě a vytváření zákonů.

 Sobotka a Dienstbier se sejdou se zástupci 12 profesních komor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka s Jiřím Dienstbierem

Na setkání by měli být zástupci komory lékařů, stomatologů, lékárníků, advokátů, veterinářů, notářů, auditorů, architektů, daňových poradců, exekutorů, patentových zástupců a autorizovaných inženýrů a techniků.

 
Kabinet chce s profesními komorami spolupracovat těsněji. Loni rozhodl, že jim bude dávat návrhy svých nařízení a norem k připomínkám. Komory by měly dostávat k posouzení ty záměry, které se týkají jejich oblasti. Když bude předlohy projednávat legislativní rada vlády, mohou se jednání zástupci příslušných komor účastnit. 
    

Podle Dienstbierovy mluvčí Jarmily Balážové by se dnešní schůzka měla stát základem pro pravidelná setkávání členů vlády s představiteli komor. Zaznít by na ní měly podněty z jednotlivých oborů pro úpravu podmínek či zákonů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…