Sobotka je připraven se sejít se stávkujícími pracovníky agentury

11.05.2015 12:23

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) je připraven se setkat s pracovníky vládní agentury pro sociální začleňování, jejichž většina vstoupila do stávky. Předseda vlády to dnes řekl novinářům. Termín schůzky se podle něj hledá. Důvodu protestu zaměstnanců agentury ale prý nerozumí.

 Sobotka je připraven se sejít se stávkujícími pracovníky agentury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Do stávky se dnes zapojilo 59 ze sedmi desítek zaměstnanců a spolupracovníků agentury. Usilují o samostatnost své instituce a nezávislost na ministrovi pro lidská práva Jiřím Dienstbierovi (ČSSD), pod jehož úřad agentura spadá. 
   
"Jsem připraven se s nimi sejít. Ten termín bude stanoven na základě mých možností, ale příliš nerozumím důvodu té stávky," uvedl Sobotka. 
   
Premiér prý chápe, když zaměstnanci stávkují za vyšší mzdy, za dodržování zákoníku práce nebo za lepší pracovní podmínky. "Ale nerozumím tomu, když někdo stávkuje za to, aby jeho agentura byla autonomní, aby mohl rozhodovat o tom, kdo takovou agenturu vede. To ve státní správě dost dobře není možné a myslím si, že to potvrdí všichni ostatní zaměstnanci státní správy. Státní správa funguje na jiných principech," zdůraznil Sobotka. 
 

reklama

autor: ste, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…