Sobotkův úřad zaútočil na Hrad šířením této FOTKY. A je zde již úder zpět

17.08.2016 12:25

Bezpečnostní opatření na Pražském hradě jsou ožehavým tématem debat. Nyní však téma uchopili odpůrci prezidenta Zemana, mezi kterými se šíří fotografie vyvolávající dojem, že nebozí turisté nesmějí na Pražský hrad, neb je hned u brány zastavuje kordon přísných vojáků. Jak ale následně vysvětlil prezidentův mluvčí, vše bylo trochu jinak.

 Sobotkův úřad zaútočil na Hrad šířením této FOTKY. A je zde již úder zpět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na druhé nádvoří Pražského hradu

Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza není jenom úředníkem, naplňujícím vize politiků, ale též rád aktivně vstupuje do politického dění. Tentokrát na svém twitteru sdílel fotografii z prvního nádvoří Pražského hradu, doplněnou tepajícím komentářem na adresu bezpečnostních opatření na Hradě, která jsou v poslední době žhavým tématem veřejné diskuse.

Na Prouzově twitteru se objevila fotografie prvního nádvoří Pražského hradu s pozadím brány a Hradčanského náměstí, na kterém se tísní dav turistů. Těm v přístupu na Hrad brání kordon vojáků v uniformách, zaplňující celou bránu. Státní tajemník k tomu připsal: „Vyvolávání strachu je čím dál oblíbenější hra některých politiků. Toto je ale úplně nový level...“

Anketa

Který prezident USA byl nejlepší?

0%
32%
0%
7%
0%
25%
0%
1%
hlasovalo: 3022 lidí

Fotografie Hradu, šířící se internetem

Stejná fotografie pak zaujala i „osobnost z nejvyšších pater veřejné sféry“, místopředsedu myšlenkového centra Evropské hodnoty Jakuba Jandu. Známý odpůrce prezidenta Zemana a vyznavač názoru, že hlava státu je ruským agentem, k obrázku poznamenal: „Třeba Hrad uzavřeli, protože tam fakt chtěj postavit benzinovou pumpu Lukoil“.

Na oba komentáře reagoval na Facebooku mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Nejprve objasnil, jak apokalypticky vypadající fotografie vznikla. Podle Ovčáčka se nejedná o standardní stav u Matyášovy brány, ale o výjimečný okamžik, který nastává pouze na chvíli, když dochází ke střídání stráží u brány. Navíc odmítl, že by bezpečnostní opatření probíhala kvůli prezidentovi. „Jde o ochranu veřejnosti. Ostatně, pan prezident je tento týden v Lánech,“ objasnil.

Poté se ještě vrátil k tomu, s jakým gustem oba pánové fotografii sdíleli, a poznamenal: „Výstřel státního tajemníka T. Prouzy je předzvěstí dalšího tradičního antizemanovského podzimu.“ Očekávat prý tak jako v minulých letech můžeme kromě protestů s červenými kartami i aktivitu politické reprezentace, například dramatický rozhovor premiéra Sobotky, ve kterém přes spřátelené médium „hrdinně“ zaútočí na prezidenta Zemana.

„Následovat budou tradiční oslavné komentáře, jak se pan premiér proti zlému Zemanovi pochlapil. Chybět nebudou ‚nevládky‘ a ‚osobnosti veřejného života‘ atp.,“ dodal prognózu dalšího vývoje. Na podzim se tedy prý rozhodně máme na co těšit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…