“Stát zaspal, nikdo tu nemyslel dopředu”. Mladá politička z pravicové Aliance pro budoucnost shrnuje boj s covidem

30.03.2021 16:06

“Jsme dva kroky za pandemií, podcenili jsme přípravu a prevenci. To nikoho nenapadlo, že bude potřeba víc PCR testů nebo jehly k očkování?” Ptá se kritickým tónem v hlase místopředsedkyně Strany konzervativní pravice - Řádu národa Michaela Rojtová, jejíž strana se přidala k projektu Aliance pro budoucnost Pavla Sehnala.

“Stát zaspal, nikdo tu nemyslel dopředu”. Mladá politička z pravicové Aliance pro budoucnost shrnuje boj s covidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Rojtová

Místopředsedkyně Strany konzervativní pravice - Řádu národa Michaela Rojtová má zcela jasno v tom, že spojení několika pravicových stran pod křídla Aliance pro budoucnost je krok správným směrem.

“Valná většina z nás se pohybuje v podnikání, takže co se týče hospodářské politiky, jsme na společné notě a souzníme. Stejně tak i v pohledu na základní politická témata. Neřekla bych tedy, že jsme každý úplně odjinud, jak by se mohlo někomu zdát,” uvádí pro ParlamentníListy.cz.

Anketa

Je smrt Petra Kellnera ztrátou pro Českou republiku?

77%
11%
hlasovalo: 14369 lidí

Zcela jistě má každý jejich subjekt své individuální záležitosti a témata, která zdůrazňuje, ale vedle toho většinu věcí vidí společné. “Takhle by to právě mělo fungovat a vzájemné spojení našich stran je ku prospěchu věci. Je to zkrátka tak, že v základních tématech souzníme a na některé další se jednotlivě specializujeme a tvoříme tak skvělý celek,” vysvětlila Rojtová.

Stát, ale i řada občanů podle jejích slov řeší situaci se zpožděním. “Celou dobu mi přijde, že jsme krok až dva kroky za pandemií. Jak v nařízeních a opatřeních, tak v prevenci. Dalo se to přece čekat. Jestliže se tu téměř po celém světě šířil nový virus, nebyla to otázka jestli k nám přijde, ale kdy k nám přijde. Teď nemluvím jen o vládní garnituře, ale ať si každý sáhne do svědomí, co dělal v létě. Já jsem nakupovala respirátory a dezinfekci. Mám odpovědnost ke svým blízkým, své rodině, své práci,” konstatuje politička. 

“Do dneška nemáme dostatečné kapacity na PCR testy. To před rokem nikdo nic neplánoval? Nebo jehly k očkování. Fakt chápu, že nikoho nenapadlo, že k vakcinaci budou potřeba jehly!” Dodává Michaela Rojtová ironicky s tím, že by takto šlo jmenovat další a další věci, které byly podceněny. 

Projekt Aliance pro budoucnost, který dosud sdružuje čtyři pravicové politické strany, byl představen před týdnem. Základnou je samotná Aliance pro budoucnost vedená byznysmenem a politikem Pavlem Sehnalem k sobě přibrala právě zmíněnou Stranu konzervativní pravice - Řád národa, Demokratickou stranu zelených - za práva zvířat a Agrární demokratickou stranu. Tu reprezentuje podnikatel v zemědělství a politik Pavel Šrámek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…