Štípavá narážka na Němcovou i Helena Vondráčková. To je kampaň Bobošíkové

08.10.2013 8:14

Volební blok Hlavu vzhůru ve své předvolební kampani využívá spojenectví s Václavem Klausem, ostře se vymezuje proti ODS a příznivce bloku láká k volbám i umem Heleny Vondráčkové. Ta zazpívá v rámci kampaně na Kladně.

Štípavá narážka na Němcovou i Helena Vondráčková. To je kampaň Bobošíkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Představení kandidátů bylo završeno symbolickým vypuštěním balónků

Volební blok Hlavu vzhůru se opět tvrdě vymezil vůči ODS. Včera server Novinky.cz informoval o výroku šéfky volebního bloku Jany Bobošíkové na adresu rodačky ze Žďáru nad Sázavou a lídryně ODS Miroslavy Němcové a úřadujícího předsedy strany, lékaře Martina Kuby. Bobošíkové totiž vadila jejich reakce na rozhovor exprezidenta Václava Klause pro MF Dnes. Klaus se v něm přihlásil k podpoře bloku Hlavu vzhůru a zároveň nedoporučil lidem, aby volili ODS. Představitelé strany pak Klausovi vrátili úder.

Podle Bobošíkové byly jejich reakce za hranicí vkusu. „Byly to reakce lidí, kteří by bez Václava Klause buď myli ve Žďáru schody, nebo by léčili v nějaké zapadlé nemocnici,“ řekla v pondělí Bobošíková novinářům.

Václav Klaus vyzval občany, aby nevolili ODS

Ovšem tímto výrokem se pravicové uskupení neuspokojilo. Blok Hlavu vzhůru také vydal tiskové prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, a v něm dále ukazuje na ty, kteří při každé příležitosti útočí na Václava Klause.

„Václav Klaus vyzval občany, aby nevolili ODS. Věřím, že se mu tyto věty neříkaly lehko. V situaci, kdy ODS slezla z barikády boje za svobodu, demokracii a národní zájmy České republiky a jejích občanů, mu sotva zbylo něco jiného,“ napsal mluvčí Hlavu vzhůru Václav Musílek.

Václav Klaus podle něj mnohokrát prokázal schopnost velmi přesně předvídat budoucí vývoj. „Jeho kritika procesů probíhajících v Evropské unii je dlouhodobá, podložená a jasně vyargumentovaná. A rizika, která z nich vyplývají pro svobodu a prosperitu České republiky, vidí jako nesmírně vážná,“ vysvětluje Klausův postoj k EU Václav Musílek.

„V ODS to zřejmě cítí jinak. Na Klausova slova reagují přívalem urážek, posměšků a nervózních výkřiků. Ani náznak sebereflexe či vážného zamyšlení nad tím, proč se otec zakladatel takto veřejně od svého dítěte distancoval,“ píše dále v prohlášení.

Václav Klaus podle Musílka věnoval ODS nesmírnou energii. „Spolu s dalšími lidmi vytvořil politickou stranu, která byla klíčovým hybatelem transformačních změn a následného vývoje naší země směrem ke standardní parlamentní demokracii a tržní ekonomice. Lidé, kteří by bez Václava Klause neznamenali vůbec nic, na něj dnes bezostyšně a hrubě útočí.“

Někteří by Klause rádi učinili zodpovědným za všechno špatné

Mluvčí bloku Hlavu vzhůru dále píše o současných potížích pravice, která podle něj nabídla prostor například Andreji Babišovi. „Pravice u nás zažívá těžké časy a její vyhlídky pro tyto volby nejsou růžové. Nebyl to Václav Klaus, kdo tuto situaci způsobil, i když by jej dnes někteří rádi učinili zodpovědným za všechno špatné. Opak je pravdou,“ uvádí Musílek.

„Byla to nečasovská ODS, která spolu s eurofilní TOP 09 zpochybnila pravicové myšlenky a nabídla uvolněný prostor levici nebo autokratickým mesiášům typu Andreje Babiše. Pokus o záchranu pravice přišel od lidí, jako je Jana Bobošíková a další. Tedy od lidí, kteří si zvolili vlastní cestu. Kteří se prosadili vlastní prací a nešplhali po cizích zádech. A tento proces bude pokračovat bez ohledu na pokřik těch, kteří si přisvojili výhradní právo na pravicovou rétoriku, ale už dávno ji odmítají podpořit skutky,“ uzavřel svou kritiku ODS Václav Musílek.

Pro svou podporu získal volební blok Hlavu vzhůru i některé umělce. Je vidět, že do volebního klání jde blok s vervou a snahou získat ty nejlepší a také nejznámější. Zpěvačka Helena Vondráčková se vydá již tento pátek do Kladna, kde bude mít na náměstí koncert, a to v rámci volební kampaně bloku Hlavu vzhůru. Občané a voliči tak budou moci nejen mluvit s kandidáty Hlavu vzhůru, ale také poslouchat důvěrně známý hlas zpěvačky Heleny Vondráčkové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…