„Sv*ně česká. Romea? Pro gádže.“ Rom, co prý kradl „na Floyda“: Mládeži nepřístupno

20.07.2021 11:00 | Ze sítí

Případ údajné zpronevěry sbírky na teplického Roma Stanislava Tomáše je čím dál zajímavější. Ten, kdo měl peníze zpronevěřit, totiž točí na Facebooku volně dostupná videa. A v nich „po cikánsky“ vysvětluje, jak to vše mělo být. O vulgarity není nouze. V jednom videu dokonce David Mezei napadá neziskovou organizaci Romea, že „není pro Romy, ale pro gádže“. „Dyť nejste schopní se ani složit na pohřeb a musí se skládat obyčejný lidi,“ obvinil neziskovku. A když ho ze zpronevěry obvinil Ústečan Marcel Packert, na jeho hlavu se snesla halda nadávek, z nichž „svině česká“ byla ještě nejslabší.

„Sv*ně česká. Romea? Pro gádže.“ Rom, co prý kradl „na Floyda“: Mládeži nepřístupno
Foto: Repro Facebook
Popisek: Romský aktivista David Mezei obviňuje server Romea.cz

Již jsme vás informovali o Davidu Mezeiovi, který jednak podle deníku iDNES a také podle novináře Patrika Bangy láká z romské komunity peníze na neznámé účely a ještě podle Bangy šíří dezinformace a lži o smrti Stanislava Tomáše.

David Mezei má podle všeho na Facebooku minimálně čtyři účty. Jednak David Mezei, pak David Marcela Mezeiovi, dále účet Romani Zor (kde je vyfocený s romskou vlajkou při protestu) a také účet Daviddek Brescia. Že účty patří jemu, je celkem zřejmé, všechny čtyři obsahují videa točená na telefon a Mezei v nich hraje hlavní roli. Evidentně točí videa rád, na účtu sdíleném s manželkou jich je dost ještě z doby před smrtí Stanislava Tomáše.

Videa z účtu David Marcela Mezeiovi

Od smrti Stanislava Tomáše (19. června 2021) však začal Mezei točit videa jak o závod a také delší a delší. Rekord zatím drží jeho osmihodinové video, které ovšem nejde přehrát (na obrázku nahoře uprostřed).

Videa z účtu Daviddek Brescia (zdaleka ne všechna)

Zhlédnout všechna videa Davida Mezeie by byl skoro nadlidský úkon vzhledem k tomu, že kombinovaná délka přesahuje délku většiny seriálů ČT a možná by mohl konkurovat i seriálům TV Nova. Navíc, řada z nich obsahuje několikaminutové výzvy „pojďte, sdílejte live“, tedy aby se k Mezeiovu vysílání připojili jeho příznivci živě a pozdravy těm, kteří tak udělali.

Nicméně, o tom, co Mezei prohlašuje, je možné si udělat obrázek celkem jednoduše, jednak z videí a také z jeho profilu. Když o něm Patrik Banga sepsal svůj komentář na webu Romea.cz, Mezei reagoval, a to dost drsně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…