„Ta žena nekřičí údajně, když jí řeže hlavu. Ona křičí doopravdy!“ Video s bestiální vraždou jedné z evropských turistek v Maroku koluje po internetu. Silná reakce

28.12.2018 11:33

V Maroku byly brutálně zabity evropské turistky. Vrazi si jejich smrt nahráli, píše server New York Times. V souvislosti s vraždou dvou skandinávských dívek bylo následně zadrženo 19 lidí.

„Ta žena nekřičí údajně, když jí řeže hlavu. Ona křičí doopravdy!“ Video s bestiální vraždou jedné z evropských turistek v Maroku koluje po internetu. Silná reakce
Foto: Youtube.com
Popisek: Vlajka Islámského státu

Čtyřiadvacetiletá Dánka Louisa Vestagerová Jespersenová a osmadvacetiletá Norka Maren Uelandová byly zabity nedaleko od obce Imlíl. Tam je objevil minulé pondělí francouzský pár turistek.

„Viděly jsme stan, který byl otevřený. A viděly jsme dvě holky, bylo to otřesné. Byly rozřezané. Varovaly jsme každého, koho jsme viděly v Imlilu, aby nechodil nahoru. Nechtěly jsme najít víc, než jsme viděly,“ popsaly turistky. Píše o tom server Blesk.cz.

Původní text ZDE.

Ze vsi se vychází na horu Tubkál, nejvyšší vrchol pohoří Vysoký Atlas. Za vraždou podle všeho stojí muži přísahající věrnost teroristické organizaci Islámský stát. 

Původní text ZDE.

Na internetu se pak objevilo video, na němž je zachycena vražda jedné z turistek. Žena křičí, muž jí hrdlo podřezává kuchyňským nožem. Jedna z turistek byla zavražděna ve stanu, druhá venku. Vybrány byly náhodně. Muži, kteří dívky zabili, u toho křičeli, že jde o vůli Alláha. Jde celkem o čtyři jedince, kteří již byli zatčeni na autobusové zastávce - upozornil na ně totiž místní obchodník. 

K tomu, jak česká média referovala o bestiální vraždě, se vyjádřil v dopise redakci bývalý český politik známý z éry premiéra Mirka Topolánka a Stanislava Grosse a spojený s tzv. kauzou Kořistka. A velmi se rozčílil. 

„Píše se neuvěřitelné... Žena v záběru údajně křičí, zatímco ji muž podřízne hrdlo kuchyňským nožem,“ všiml si Kořistka a dodává, že žena nekřičí údajně, ale křičí doopravdy, volá svoji matku. „A ten muž (islamista) jí nepodřízne hrdlo, ale uřeže hlavu jí a její kamarádce. Neuřeže ji jedním řezem, ale řeže, řeže, řeže...“ podotýká Kořistka a poukazuje na video.

„Co jste to za hajzly a prodejné novinářské děvky, když popíšete tyto bestiální vraždy tímto způsobem? Hnus,“ dodal Kořistka rozzlobeně. „Napsat pravdu o těchto islámských vrazích by asi bylo málo korektní, že? Dovedete si představit, že jste rodič těchto dívek a vidíte toto video? Korespondentka New York Times Rukmini Callimachi prohlásila, že bylo potvrzeno, že video bylo odesláno přátelům oběti a jedné z matek obětí,“ dodal Kořistka. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…