„Tady máte informace z EU, o kterých velká média, prounijní politici a aktivisté z neziskovek mlčí.“ Pravicový politik vystoupil před kamerou

02.10.2018 21:30

Předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka má za to, že před volbami do Evropského parlamentu, které budou na jaře 2019, jede na plné obrátky probruselská propaganda. A tak se rozhodl oslovovat voliče tzv. ze druhého břehu a pravidelně jim popisovat, jak EU vidí on. V prvním díle popsal, jak Evropský soudní dvůr hájí bruselské elity.

„Tady máte informace z EU, o kterých velká média, prounijní politici a aktivisté z neziskovek mlčí.“ Pravicový politik vystoupil před kamerou
Foto: archiv F. Matějka
Popisek: František Matějka, předseda Strany nezávislosti ČR

Volby do Evropského parlamentu jsou ještě daleko. Zatímco k volbám komunálním a senátním půjdeme už tento pátek a sobotu, volby do Evropského parlamentu se uskuteční až příští rok na jaře. František Matějka přesto už teď spustil k EU kritický seriál, v němž hodlá vyvažovat informace prounijních politiků a aktivistů z tzv. politických neziskovek.

Na sociální síti Twitter proto spustil seriál, ve kterém bude poskytovat informace „ze druhého břehu“. Takové, které vám údajně aktivisté nesdělí.

„Dnes vám např. ukážeme, jak za vaše peníze stojí Evropský soudní dvůr na straně bruselských elit, zatímco vy jste mu úplně ukradení,“ uvedl v prvním díle Matějka. Proč používá tak silná slova? Kvůli tomu, že soud odmítl s odvoláním na ochranu osobních údajů žalobu na zveřejnění nákladů na cestování, reprezentaci a asistenty europoslanců. „Zamítl dokonce i zveřejnění editovaných záznamů se zveřejněnými jmény. Prý by to Evropskému parlamentu přineslo výraznou administrativní zátěž,“ pokračoval Matějka.

A jako by to samo o sobě nestačilo, soudní dvůr prý také konstatoval, že zveřejnění těchto údajů není ve veřejném zájmu, nad čímž Matějka kroutil hlavou.

„Stát ví, kolik vyděláváte, kde bydlíte, kolik vaše nemovitost stála, kolik peněz máte v bance, jestli vlastníte automobil nebo motorku a kolik jste za to zaplatili. Může kdykoli zjistit, s kým jste si telefonovali a kde jste u toho byli. Jestli máte psa nebo třeba vlastníte obchodní podíl ve společnosti. S kým si píšete na sociálních sítích, případně komu posíláte svoje e-maily. A k tomu všemu má Brusel přístup ve všech členských státech. Vy ovšem nesmíte vědět, za co zvolení zástupci v Evropském parlamentu utrácejí vaše peníze z vašich daní. Podle Evropského soudního dvora je pro vás taková informace nadbytečná, nemáte na ni nárok. Tak přesně tohle je skutečná tvář Evropské unie,“ vyjádřil svůj názor Matějka. Tato tvář se však skrývá za vzletnými slovy o společně budované demokracii.

 

 

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…