„Táhni domů, Ivane!“, „Vy táhněte do Ameriky, paraziti sorosovský!“ V Praze se střetli Noční vlci s hrstkou odpůrců

06.05.2019 17:15

Dvě stovky motorkářů z ruského klubu Noční vlci v doprovodu kolegů z České republiky, Slovenska, Polska, Německa, Francie, Itálie, Srbska, Makedonie, Slovinska a dalších zemí uctily památku padlých bojovníků Rudé armády. Na Olšanských hřbitovech v Praze je lidé většinou vítali a přinášeli jim květiny. Pár odpůrců na ně pokřikovalo “vraťte se domů, agresoři”.

„Táhni domů, Ivane!“, „Vy táhněte do Ameriky, paraziti sorosovský!“ V Praze se střetli Noční vlci s hrstkou odpůrců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dvě stovky motorkářů, tzv. Nočních vlků, se zúčastnily pietního aktu konce druhé světové války na Olšanských hřbitovech

Na již tradiční akci dorazily k pomníku Rudoarmějců na pražských Olšanských hřbitovech odhadem dvě stovky motorkářů a desítky jejich příznivců. Odpůrců, kteří mnohdy sprostě pokřikovali, bylo zhruba deset patnáct.

Noční vlci, ruští motorkáři, se opět pohybují po České republice. V rámci svých tradičních “cest vítězství” z Moskvy do Berlína se na našem území zastavují pravidelně. Navštěvují hřbitovy a památníky padlých sovětských vojáků.

Tentokrát k žádné významné potyčce nedošlo. Hlasitá výměna názorů mezi oběma tábory se akci ovšem nevyhnula. Motorkáři a jejich příznivci byli v nepochybné přesile a demonstrantům se spíš vysmívali.

Anketa

Zaslouží si Jaromír Jágr od Zemana vyšší státní vyznamenání, než jaké dosud má?

hlasovalo: 12364 lidí

“Nahlas, víc nahlas, křičte hlasitěji!” vyzývali motorkáři hlouček protestujících a zároveň si je s pobaveným výrazem ve tváři natáčeli na své mobily.

“Putin je chuj, Putin je chuj! Krym je Ukrajina! Táhni domů, Ivane!” bylo slyšet od skupinky protestujících. “Já tady jsem doma,” zaskočil aktivisty jeden z motorkářů svou plynnou češtinou. “Zato vy táhněte do Ameriky,” dočkali se demonstranti reakce z řad motorkářů.

Jeden z aktivistů se pustil do ostré výměny názorů o tom, jak to v Rusku vlastně chodí. “V Rusku, když někdo demonstruje na ulici, je automaticky vzat do vazby. I malý děti se dávají do vazby! Je to normální? Nechceme tady Rusko!” tvrdil aktivista.

“Ale jdi ty! V jaký brožurce od Sorose jsi to četl? Já narozdíl do vás musím pracovat, vy paraziti sorosovský!” zaznělo. Chvíli na sebe obě strany pokřikovali střídavě “hanba” a “hovada”, pak se v klidu rozešli svou cestou. 

Aktivisty chtěl zblízka zachytit jeden z přítomných fotografů, což se protestujícím nelíbílo. Ti ho vyzývali, aby je nefotil. “Mě to jeho focení vzrušuje, jsem u toho ztopořenej vždycky,” utahoval si jeden z nich. “Vystříkej se mu na objektiv,” poradil mu jiný. 

Mezi motorkáři se objevil, také už tradičně, sociálnědemokratický poslanec Jaroslav Foldyna. Ten měl loni drobný konflikt s aktivistu Uhlířem. Letos se přímému kontaktu vyhnul a při odchodu z Olšanských hřbitovů demonstrantům s úsměvem symbolicky poslal pusu. 

Nutno podotknout, že naprostá většina motorkářů se nepustila do žádné, ani slovní, konfrontace. Přijeli, u pomníku uctili památku svých předků a odjeli. Během osvobozování Československa padlo dle odhadů asi 140 tisíc vojáků Rudé armády.

Vše je zachyceno na našem videozáznamu zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…