„Tak. A už zbývá se jen pozvracet.“ Andrej Babiš to znovu schytal za nedělní status

14.02.2017 20:25

Do ministra financí a vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) se obul komentátor serveru Echo24.cz Daniel Kaiser. A to v souvislosti s Babišovým rozdáváním milionů z dluhopisů. Babiš si totiž v neděli na svůj facebookový profil zveřejnil fotografii malé Niny, které poslal milion. „Tak – a už zbývá se jen pozvracet,“ napsal Kaiser.

„Tak. A už zbývá se jen pozvracet.“ Andrej Babiš to znovu schytal za nedělní status
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

„Člověku by se o potížích Andreje Babiše s nedaněnými dluhopisy a s původem jeho majetku už ani nechtělo psát, raději by v hibernaci počkal na 3. března, kdy ministr slibuje zveřejnit audit, doložit své příjmy a finanční převody. Ale tím, co ministr předvedl v neděli na svém facebookovém profilu, bylo dosaženo nové kvality. Tady už nejde ani o finančně-právní věci, dokonce ani o partajní politiku v širším smyslu, ale o to, co dnes veřejná debata snese na lidské rovině,“ uvedl v této souvislosti Kaiser. 

Vadí mu, že Babiš podle jeho slov zneužil neštěstí cizích lidí ve své politické hře. Malá Nina je postižená svalovou atrofií prvního stupně a její rodiče pořádají veřejnou sbírku, aby shromáždili peníze na léčebný pobyt v Německu. 

  • Původní text ZDE

„Ve známé biblické větě ‚Levá ruka neví, co dělá pravá, ale Bůh si toho všiml a odplatí‘, se nám říká, že charitu nemáme dělat pro svůj bezprostřední prospěch, natož na efekt. Bylo potřeba dar zveřejňovat, když už se o Nině dozvěděl a mohl pomoci?“ táže se Kaiser. Babiš podle něj malou Ninu použil jako emotikon ve chvíli, kdy by měl být ochoten v pro něj nepříjemné situaci dávat věcné odpovědi na kritické dotazy. „Má ten člověk ve svém mocenském tažení vůbec nějaké zábrany?“ zeptal se závěrem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…