„Ten byl prase. Hovno, Jurečka, ty magore,“ linulo se z úst Andreje Babiše mezi lidmi

31.07.2017 7:45

Volební lídr hnutí ANO Andrej Babiš se vydal mezi lidi. Časopis Týden byl s ním, když zavítal do Moravskoslezského kraje a na hudební festival Colours of Ostrava.

„Ten byl prase. Hovno, Jurečka, ty magore,“ linulo se z úst Andreje Babiše mezi lidmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Například v Novém Jičíně lidé při Babišově příchodu ke stánku tleskají. S Babišem, který zde podepisuje svou novou knihu, se fotí a nechávají si ji podepisovat. Lidé mu vyjadřují podporu, říkají, jak mu fandí. „Za pětačtyřicet minut nepadne ani jedna otázka na politikovy aféry, dav nezajímají dotace na Čapí hnízdo, korunové dluhopisy ani údajné ovlivňování obsahu médií, které rozvířily odposlechy Babišových rozhovorů s novinářem Markem Přibilem,“ popisuje Týden.

Podobný průběh jako setkání v Novém Jičíně má pak podle časopisu i setkání v Kopřivnici. Míří pak i na festival Colours of Ostrava, kde má i své zázemí – Agrofert Stage. Společnost Agrofert totiž festivalu již pět let přispívá. Babišovy kroky pak vedou i do prasečáku ve Stonavě, kde má šéf hnutí domluvenou debatu se zaměstnanci

Anketa

Vadí vám, že Babiš uspořádal svou svatbu zrovna na Čapím hnízdě?

hlasovalo: 5921 lidí

„Vůbec nechápu, proč jedeme na farmu,“ nechává se však cestou slyšet. Následně se však již rozburácí. „Náš skvělý premiér prodal OKD za čtyři miliardy, o dva roky později to odhadli na dvaapadesát miliard. OKD jde celý za Sobotkou. Největší prasárna jsou ty byty. Zaorálek je tu dvacet sedm let, socani ten kraj zplundrovali. Došlo i na Bakalu. Bývalý hejtman Novák (Miroslav z ČSSD, pozn. red.) je skutečné prase, ten chtěl Bakalovi přihrát dvě stě dvacet milionů,“ uvedl.

A popsal i situaci ve vládě, jíž byl tři roky členem. „Buďte rádi, že máte firmu a nejste v politice, to byste se zbláznili. Naše vlády naposledy řídili Klaus se Zemanem, pak už nikdo. Vládu musí někdo řídit. Ministr Jurečka chce za stát investovat, kupovat lesy v Rumunsku a půdu v Africe. Magor. Kdyby to premiér řídil, tak mu řekne: Hovno, Jurečka! Vždyť my potřebujeme peníze do školství a na další věci,“ zmínil.

Časopis Týden pak zmiňuje, že během pár dnů viděl všechny „barvy Babiše“. „Lidovou, populistickou, vstřícnou vůči lidem, urážlivou vůči soupeřům, vykalkulovanou na co největší efekt, ale také dělanou s maximálním nasazením.“

Babiš od začátku června, kdy skončil ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD), podnikl již 28 výjezdů, na nichž strávil 336 hodin. Ujel prý přibližně 6000 kilometrů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…