„Tenhle idiot dělá zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT.“ Ovčáček tvrdě zaútočil a to nebylo vše

17.06.2017 13:02

Mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček označil za „idiota“ Františka Lutonského, zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT. Lutonský ovšem nezůstal hradnímu mluvčímu nic dlužen. Do debaty se zapojil také reklamní expert Martin Jaroš žijící v Kataru.

„Tenhle idiot dělá zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT.“ Ovčáček tvrdě zaútočil a to nebylo vše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

V pátek přijala českého prezidenta Miloše Zemana britská královna Alžběta II. Nejdéle vládnoucí panovnice v moderní historii království a dnes také nejstarší panovnice na Zemi. Je jí 91 let. Prezident jí přivezl dary – šperk a šátek. A právě o tyto dary se na sociální síti Twitter strhla ostrá slovní přestřelka.

Jiří Ovčáček na sociální síti Twitter prozradil, že královna obdržela brož s českými granáty a hedvábný šátek s motivem díla Václava Hollara. Lutonský k tomu obratem doplnil, že brož má cenu asi 4000 korun. Tím ovšem Ovčáčka notně rozčílil.

„Tenhle idiot dělá zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT. Takže idiotovi Lutonskému vzkazuji: jde o ukázku umu českých rukou. Brož s českým granátem,“ vypálil Ovčáček. Doplnil, že brož pochází od české firmy Granát Turnov. Jde o šperky známé i mimo Českou republiku. Pomohl si přitom reportáží České televize o věhlasu turnovských šperků.

Lutonský si to však nedal líbit a uveřejnil adresu e-shopu, kde se takový šperk v ceně čtyř tisíc korun dá koupit.

Reklamní expert Martin Jaroš na tu slovní přestřelku pouklázal a posléze se za ni omluvil. Pan Lutonský podle jeho názoru možná neidentifikoval brož správně a Jaroš navíc nevidí jako problém, jaké dary vozíme britské královně. Kdyby královna dostala hrneček od holčičky ze severních Čech, který Jejímu Veličenstvu udělá radost, bude to v podstatě v pořádku. Co však podle Jaroše v pořádku rozhodně není, je způsob vyjadřování hradního mluvčího.

„Co ale nechápu, to je vulgární a primitivní reakce té kreatury Ovčáčka. A co chápu ještě míň – přátelé novináři, jak můžete tohle chování, tohle donebevolající, zlé, nízké plebejství tiskového mluvčího Hradu tolerovat?“ ptal se udiveně Jaroš.

„Jak je možné, že tenhle směšný pišišvor nebyl ještě veřejně bojkotován veškerou novinářskou obcí, skandalizován, zcela odignorován, donucen k rezignaci? Představte si jen na sekundu, že by se takhle vyjadřoval oficiální mluvčí Bílého domu nebo kterékoli evropské vlády – a zůstal by roky ve funkci, nebyl by z toho poprask, nebyly by z toho demonstrace novinářů, nemluvilo by se o absolutním ohrožení demokracie?“ pokračoval.

Je proto připraven podpořit kteréhokoli prezidenta, který se bude chovat lépe než Miloš Zeman a jeho současný mluvčí Jiří Ovčáček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…