„To je do očí bijící“. Německé noviny upozorňují, co se přihodilo na Hradě u přivítání Merkelové

26.08.2016 17:56

Neuběhl ani den od návštěvy kancléřky Angely Merkelové a německá média se podivují nad jednou věcí, která se „přihodila“ během setkání Merkelové s prezidentem Milošem Zemanem. Deutsche Wirtschafts Nachrichten zveřejnil snímek spolkové kancléřky na Pražském hradě, kde v pozadí jsou české a německé státní vlajky. Podle německých novin tam něco chybělo – vlajka EU.

„To je do očí bijící“. Německé noviny upozorňují, co se přihodilo na Hradě u přivítání Merkelové
Foto: J. Ovčáček
Popisek: Prezident Miloš Zeman přivítal spolkovou kancléřku Angelu Merkelovou

Prezident Miloš Zeman při čtvrtečním setkání na Pražském hradě jasně řekl Angele Merkelové, že my jsme žádné imigranty nezvali a nevidí tak důvod, proč bychom se měli podílet na jejich přerozdělování.  

Migrační krize byla na Hradě zjevně hlavním tématem, na rozdíl od jednání kancléřky na Úřadu vlády, kde se podle řady zasvěcených komentátorů Sobotka a jeho lidé snažili téma migrace potlačit, aby den poté vyšlo najevo, že se česká vláda již potichu připravuje na přijetí tisíců muslimských imigrantů.

Německá média si průběhu návštěvy Angely Merkelové v Praze všímají velmi pozorně. Některá média dokonce zarazilo i něco, co by u nás patrně nenapadlo vůbec nikoho. Na Hradě prý chyběly vlajky Evropské unie.

Německý deník Deutsche Wirtschafts Nachrichten na to upozorňuje v popisku fotografie, kde kancléřka kráčí na Hradě k přivítání s Milošem Zemanem. Připraveny jsou státní vlajky Spolkové republiky Německo a České republiky.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten v popisku doslova píše: „Tohle bije do očí: Nikde žádné vlajky EU.“ Přitom důvod je podle Hradu prostý. Šlo o jednání německé kancléřky a českého prezidenta. Proto vlajky české a německé, co by tam dělala ještě ta unijní.

„Je vidět, že německý tisk věnoval návštěvě spolkové kancléřky mimořádnou pozornost a pitval veškeré detaily. Jde přitom o zcela logickou záležitost. Na Hradě jednal český prezident s německou kancléřkou,“ komentoval záležitost pro ParlamentníListy.cz mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Foto: Screen webu http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…