To je koalice: Michal Hašek v brutálním konfliktu s lidmi Andreje Babiše. Toto napsal

01.10.2015 10:12

Z propojení s hnutím ANO obvinil dnes brněnskou redakci deníku Mladá fronta Dnes jihomoravský hejtman Michal Hašek. Uvedl to na svém facebookovém profilu, kde také okomentoval jednu z kauz, kterou regionální příloha celostátního listu rozvířila.

 To je koalice: Michal Hašek v brutálním konfliktu s lidmi Andreje Babiše. Toto napsal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hašek svůj názor opírá o to, že tiskový odbor místopředsedy ANO a brněnského primátora Vokřála posilují dosavadní vedoucí jihomoravské redakce MF Dnes Hana Černohorská a redaktorka téhož listu Zuzana Taušová.

Nová stranická úderka, jak zmíněný deník hejtman označil, prý zahájila polemiku na téma brněnského letiště a přímých leteckých linek.

Letiště Brno má navzdory krizi nejlepší výsledky z regionálních letišť v ČR

„Pokud se primátor Vokřál veřejně vyjadřuje, měl by znát alespoň elementární fakta – Jihomoravský kraj není vlastníkem pouze pozemků pod letištěm, ale letiště jako celku včetně všech staveb, dráhy atd. I přes krizi, která v minulých letech postihla globálně sektor letectví, má Letiště Brno v přepravě osob i nákladů každoročně nejlepší výsledky ze všech regionálních letišť v ČR, a to bez participace města Brna (včetně letoška),“ nemohl se Hašek nepochlubit dobrými hospodářskými výsledky letiště.

Hašek také uvedl, že jemu jako hejtmanovi a také krajské koalici ČSSD a KDU-ČSL jde o další rozvoj letiště a dostupnosti regionu včetně Brna. „O nové letecké lince do Německa jedná kraj a letiště s konkrétním dopravcem už několik měsíců a v řádu dnů oznámíme výsledek,“ uvedl s tím, že s městem Brnem bude Jihomoravský kraj jednat o společné podpoře nového leteckého spojení nejenom do Německa.

„Nejde nutně o vznik nového subjektu; primárně chceme řešit systém, následně hledat formu jeho realizace i za přispění dalších subjektů, např. firem či univerzit. Někdo prostřednictvím své hlásné trouby (model -luv-) avizuje, že bude ‚makat‘, někdo má reálně odpracováno a představí konkrétní výsledek,“ rýpnul si Hašek závěrem ještě jednou do celostátního listu, jehož majitelem je lídr hnutí ANO Andrej Babiš.

Celý text příspěvku Michala Haška na jeho facebookovém profilu:

Hezké ráno, poté co už se hnutí ANO ani nesnaží nijak maskovat v Brně přímé propojení s MF Dnes(tiskový odbor místopředsedy ANO a brněnského primátora Vokřála posilují dosavadní vedoucí jihomoravské redakce MF Dnes Hana Černohorská a redaktorka MF Dnes Zuzana Taušová) rozjela nová stranická úderka (a takto je ode dneška třeba nepokrytě na MF Dnes nahlížet při jakémkoliv článku o jiných politických stranách či politicích) polemiku na téma brněnského letiště a přímých leteckých linek. Pokud se primátor Vokřál veřejně vyjadřuje,měl by znát alespoň elementární fakta- Jihomoravský kraj není vlastníkem pouze pozemků pod letištěm,ale letiště jako celku včetně všech staveb,dráhy atd. I přes krizi,která v minulých letech postihla globálně sektor letectví, má Letiště Brno každoročně nejlepší výsledky v přepravě osob i nákladů ze všech regionálních letišť v ČR, a to bez participace města Brna(včetně letoška). Nehodlám však nikterak přilévat olej do ohně zapáleného marketingovým týmem hnutí ANO vyděšeným z nízkých preferencí na jižní Moravě, mně jako hejtmanovi a krajské koalici ČSSD a KDU-ČSL jde o další rozvoj letiště a dostupnosti regionu včetně Brna. O nové letecké lince do Německa jedná kraj a letiště s konkrétním dopravcem už několik měsíců a v řádu dnů oznámíme výsledek. S městem Brnem bude Jihomoravský kraj jednat o společné podpoře nového leteckého spojení nejenom do Německa,takový záměr dnes schválila Rada Jihomoravského kraje,nejde nutně o vznik nového subjektu,primárně chceme řešit systém,následně hledat formu jeho realizace i za přispění dalších subjektů, např.firem či univerzit. Někdo prostřednictvím své hlásné trouby (model -luv-) avizuje,že bude "makat", někdo má reálně odpracováno a představí konkrétní výsledek. Krajské volby jsou až(už) za rok...


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…