To je rána: BBC přinese šokující zjištění o pádu letadla nad Donbasem

25.04.2016 9:32

Havárie Boeingu 777 Malajsijských aerolinií mohla mít i jinou příčinu než tu, která byla doposud udávána, tedy že byl letoun zničen střelou země-vzduch vypálenou ze systému Buk povstalci na východě Ukrajiny. Podle dokumentu britské BBC je možná i verze, podle které měl být boeing sestřelen ukrajinským bojovým letounem.

 To je rána: BBC přinese šokující zjištění o pádu letadla nad Donbasem
Foto: repro Fox news, tan
Popisek: Hořící trosky letounu Boeing 777 kamerou Fox News

Doposud všeobecně přijímaná oficiální verze o příčině letecké havárie mluví o sestřelení letounu ruskou raketou Buk. Nové důkazy ovšem poukazují na to, že letoun Malajsijských aerolinií mohl být sestřelen ukrajinským bojovým letounem. Tato teorie bude prezentována v rámci dokumentu BBC, který má být odvysílán 3. května. Tuto informaci včera zveřejnil britský Daily Mail.

V dokumentu jedna ze svědkyň tragédie Nataša Boronina situaci popisuje následovně: „Zprvu jsme zahlédli černý oblak a dvě letadla, malinké jako hračky. Jedno proletělo dále rovně a druhé se po výbuchu otočilo a letělo zpět na druhou stranu od místa exploze.“

Další ze svědků dokonce uvedl, že viděl i to, jak letoun vypálil raketu ještě před tím, než došlo k výbuchu. The Sunday Express uvedl, že německý investigativní novinář Billy Six vyzpovídal sto svědků, z nichž sedm přiznalo, že bojový letoun zahlédli.

Nařčení z účasti bojového letounu na tragédii popírá pilot Vladislav Vološin, který byl ze sestřelení boeingu obviněn. V rozhovoru Vološin uvedl, že v den sestřelení letadla žádné lety bojových letounů na programu nebyly. Navíc prý nemohly nést ani zmíněné rakety vzduch-vzduch, jelikož v té době byly stíhačky vybaveny raketami vzduch-země v souvislosti s probíhajícím bojovým cvičením.

Podle další teorie, která byla nastíněna v dokumentu britské BBC, se mohlo jednat „teroristickou operaci“ zorganizovanou americkou tajnou službou CIA. Tuto teorii v dokumentu prezentuje soukromý vyšetřovatel Sergej Sokolov, který tvrdí, že agenti CIA již v Nizozemí ve spolupráci s ukrajinskými a holandskými tajnými službami umístili na palubu letadla výbušninu, která později explodovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…