„To jsem zvědavej, co chce Kalda vyjednávat. Oni ho nesnášejí.“ Politický mazák udeřil

15.07.2020 18:59

Spisovatel a marketingový expert Jakub Horák si myslí, že odchod Miroslava Kalouska z Poslanecké sněmovny v příštím roce nezvýší šance TOP 09 na vytvoření středopravé koalice. „Jsem zvědavej, co chce Kalda jako ‚nejzkušenější architekt‘ vyjednávat za antibabišovskou koalici,“ napsal s tím, že zejména Piráti a STAN s topkou stejně spolupracovat nebudou.

„To jsem zvědavej, co chce Kalda vyjednávat. Oni ho nesnášejí.“ Politický mazák udeřil
Foto: Repro YouTube Real Talk
Popisek: Marketingový expert Jakub Horák

 „Chci se věnovat rozhovorům v terénu o snaze při společném postupu tradičních politických stran,“ prohlásil Kalousek, když ohlašoval, že již v roce 2021 nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny. Podle svých slov má plnou důvěru v nové, mladé vedení TOP 09.

Anketa

Jakeš zemřel. Měli by být funcionáři KSČ Štrougal a Vajnar souzeni za úmrtí na státní hranici?

12%
88%
hlasovalo: 9110 lidí
„Jedním z důvodů, proč jsem se odhodlal, že nemusím být ve Sněmovně, je absolutní důvěra v nové vedení, které má obrovský potenciál přispět ke spolupráci tradičních politických stran. Oni na to opravdu mají, nejsou zatíženi starými válkami a mají vizi České republiky jako moderní, evropské, vzdělané země. Jsem připraven pro ně odmakat práci v terénu,“ uvedl Kalousek, jak informuje server iDNES.cz.

Podle spisovatele Jakuba Horáka, který před minulými volbami pomáhal v týmu Pirátů, bude ale Kalousek ve svých jednáních neúspěšný. „Jsem zvědavej, co chce Kalda jako ‚nejzkušenější architekt‘ vyjednávat za antibabišovskou koalici. S Pirátama a STAN něco těžko, ti první ho nesnášejí stejně jako Babiše a u těch druhých si taky ledacos pamatují z doby ‚s podporou starostů s malým s‘,“ napsal na svém facebooku Horák.

„S těmi lidmi z topky, kteří jim přinesou nějaké hlasy, je ODS už domluvená a v ódéesce je ostatně takový přetlak o místa na kandidátce, že se budou příchozím bránit zuby nehty. Jedinou neznámou tak zůstávají lidovci a já vsadím botky na to, že po dlouhém vyjednávání nakonec stejně půjdou do boje sami. Vyjednávat se dá tak maximálně nějaký pražský senátní obvod za pár let a o tom bude celá ta architektura,“ má jasno Horák.

reklama

autor: jma

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …