„To mi dělá dobře.“ Lucie Bílá šokovala slovy o Romech

28.11.2017 11:05

Populární česká zpěvačka Lucie Bílá se vyjádřila v rozhovoru pro časopis Téma k Romům. Sama, navzdory obecnému přesvědčení, prý není Romka. „Romy mám moc ráda, myslím si, že i já patřím mezi jejich oblíbené lidi,“ sdělila nicméně Bílá, která se mimo jiné přiznala k tomu, že romsky neumí.

„To mi dělá dobře.“ Lucie Bílá šokovala slovy o Romech
Foto: Lukáš Fronk
Popisek: Lucie Bílá na grandiózním koncertě Fifty Fifty

„Ne, nejsem Romka,“ říká však jasně Bílá, o které se dlouhodobě hovořilo jako o zpěvačce s romskými předky. To však popírá. „Nemám v rodině žádné Romy, ale kdybych měla, tak se k tomu budu hrdě hlásit,“ sdělila. 

A proč tedy koketuje s romáctvím? „Já jsem takový zvláštní srdcař. V téhle době se to možná nenosí, ale já chodím s náručí pořád otevřenou a nemám přitom žádné krytí. Žádné pěsti připravené před obličejem. A s nimi jsem v bezpečí,“ poznamenala k Romům. 

Anketa

ČSSD plánuje zrušit kvóty pro ženy na svých kandidátkách. Je to dobře?

8%
2%
hlasovalo: 6840 lidí

Má je podle svých slov ráda, protože jsou upřímní. „U Roma poznáte, jestli je naštvaný, nebo ne. Jestli má dobrou náladu a jestli jste jeho kamarád. To mi dělá dobře. Říká se, že člověk by si měl ohlídat nepřátele, ale u kamaráda to často nejde. A když na to přijde, tak i kamarád může být pěkný lump,“ zmínila Bílá. 

Zpěvačka je držitelkou 20 českých slavíků a také dostala medaili Za zásluhy od prezidenta Miloše Zemana. Ona sama byla dlouholetou fanynkou Václava Klause. „Myslím si, že kdybych ji dostala a přijala od pana prezidenta Klause, tak by to mohlo vypadat, že je to nějaká protislužba. Ale pro pana Zemana jsem neudělala vůbec nic. To jsem přijala s čistým svědomím a za těch třicet let práce, proč ne?“ řekla k tomu Bílá. Poprvé přitom navrhované vyznamenání odmítla. 

„Nikoli kvůli prezidentovi, ale měla jsem tehdy pocit, že ho neunesu. Proto jsem to s úctou a pokorou odmítla. Nicméně následující rok, kdy moje maminka ležela někde, odkud už se nevstává, jsem najednou měla pocit, že je úplně jedno, co si kdo o tom bude říkat a jestli si to bude špatně vysvětlovat. Tatínek si koupil pěkné kvádro a doprovodil mě na tuhle slávu a byl na mě neskutečně pyšný,“ vzpomíná zpěvačka.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…