To mohlo skončit zle. Generál o vyvěšení trenek na Hradě

21.09.2015 10:41

Bezpečnostní expert a exšéf rozvědky Karel Randák zhodnotil pro deník Právo víkendovou akci recesistů ze skupiny Ztohoven – vyvěšení červených trenek na pražském Hradě. S Hradní stráží by si zkušený rozvědčík vůbec nebral servítky. Zejména proto, že happening mohl mít pro našeho nejvyššího ústavního činitele fatální vyústění.

 To mohlo skončit zle. Generál o vyvěšení trenek na Hradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Randák

„Je to naprosté selhání těch, kteří mají na starosti. Co kdyby to byli opravdu teroristé nebo atentátníci, kteří by lezli po střeše a mohli by například dovnitř hodit komínem nebo oknem bombu nebo jedovatý plyn? Nikdo cizí nemá po takto střeženém objektu co lézt, a pokud tam leze, tak je to prostě selhání,“ zhodnotil Randák to, že aktivisté poměrně nerušeně vylezli na střechu Pražského hradu.

Hradní stráž dle jeho názoru zřejmě podcenila situaci, když nechala lešení, po kterém se aktivisté dostali na střechu Hradu, nestřežené. „Nechci rovnou říkat, že si někdo dal šlofíka, ale ano, je to zkrátka selhání lidského faktoru. Jestliže je tam nějaké lešení, tak ho samozřejmě měl někdo pohlídat,“ má jasno Randák.

Adekvátní reakcí na takovéto selhání ostrahy Hradu by dle Randáka mělo být přísné potrestání. „Asi, že by je měli všechny vyhodit. Neumím na to nic jiného říct,“ uvedl bezpečnostní expert deníku Právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…