„Trefit ho hned, sestřelit ho a jít domů“. Bude bitka Novotného s Foldynou?

29.05.2020 6:54

Nechybělo moc a mezi poslancem Jaroslavem Foldynou (zvolen za ČSSD, nyní za SPD) a řeporyjským starostou Pavlem Novotným (ODS) před nedávnem v Soukupově show téměř došlo na pěsti. A to byl podnět pro nejúspěšnějšího českého boxera Lukáše Konečného – uspořádat mezi pány skutečný boxerský zápas. Ti v rozhovoru pro Expres.cz účast nezavrhli, zato jejich náročné podmínky jsou podle pořadatele nerealizovatelné. Porážka od Foldyny ale není to, co by mohlo Novotného nejvíc strašit ve snech – poštou mu dnes přišla podezřelá obálka.

„Trefit ho hned, sestřelit ho a jít domů“. Bude bitka Novotného s Foldynou?
Foto: Repro FB Pavel Novotný
Popisek: Mezi Jaroslavem Foldynou (SPD) a Pavlem Novotným (ODS) málem došlo ke rvačce. Situaci musel uklidnit moderátor Jaromír Soukup

Boxerský zápas mezi Foldynou a Novotným by měl být podle Konečného vrcholem exhibičního boxerského galavečera v Ústí nad Labem někdy na přelomu měsíce srpna a září.

Starosta Novotný si však nastavil vysokou laťku – za boxerskou událost, kde má být jednou z hlavních hvězd chce inkasovat vysokou odměnu. Na své facebookové stránce oznámil, že za zápas s Foldynou požaduje 1,25 milionu korun.

„Já chci taky milion a čtvrt, byl bych blázen, kdybych to nechtěl. Milion dám okamžitě na dětské skupiny ve svém regionu. Jestli někdo chce tedy dát dohromady dva a půl milionu za náš zápas, tak super, jdeme do toho,“ řekl Expresu Foldyna, jenž se boxu věnuje řadu let.

„Trefit ho hned, sestřelit ho a jít domů,“ popsal Foldyna, jak si zápas s Novotným představuje. „Nikoho ale nepodceňuji. Pan Novotný má téměř dva metry, má nějakých 140 kilo, doplnil.

Pořadatel akce Lukáš Konečný prý bude podmínky s Novotným řešit ještě v tomto týdnu, Doufá, že se společně s Foldynou proti sobě postaví v ringu i za nižší částky.

Osoba Pavla Novotného v poslední době budí skutečně rozruch a poslanec Foldyna není jediným, komu řeporyjský starosta leží pro své kontroverze v žaludku.

Jako známý bojovník proti Rusku se Novotný rozhodl postavit v Řeporyjích pomník vlasovcům, což se na podzim loňského roku dostalo až na televizní obrazovky velké části Rusů. Tyto příslušníky tzv. Ruské osvobozenecké armády pod velením generála Andreje Vlasova však pokládá Rusko za zrádce a kolaboranty.

V současné době je řeporyjský starosta kvůli výstavbě tohoto pomníku pod policejní ochranou. Policejní ochranu mají i primátor Zdeněk Hřib a starosta Prahy 6 Ondřej Kolář, které Rusko taktéž kritizuje kvůli krokům jejich úřadů. 

Před pár týdny se totiž objevila zpráva, že do Prahy přijel údajný ruský agent se smrtelným jedem v kufříku. O příjezdu ruského agenta s jedem ricin napsal týdeník Respekt. Přicestovat měl prý před několika týdny s diplomatickým pasem. Moskva se Česku vysmála, že jde o novinářskou kachnu. Diplomatův příjezd však potvrdil ministr zahraničí Tomáš Petříček. Zda měl muž jed, to odmítl komentovat.

Novotného v obavách utvrzuje i podezřelá obálka, kterou obdržel ve čtvrtek v podvečer. Informaci iDNES.cz potvrdila mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová. Chemická jednotka společně s hasiči předmět zajistili, na místo dorazil i pyrotechnik. policisté na místě stále vyšetřují okolnosti.

Pavel Novotný se pak podělil o podrobnosti: „Otevírali jsme obálky, v jedné z nich byl alobal a vysypal se z ní nějaký prášek,“ řekl pro server Novinky.cz.

Tuto informaci ale Novotný později na Twitteru vyvrátil.

A následně poděkoval policistům a hasičům za jejich výbornou práci.

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles="625470,625351,625271,625146,625041" /


 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…