Třeskutý humor: Uslintaný Zeman, obdivovaný Zeman, alkoholik Havel, Babiš, ruský medvěd... Prohlédněte si FOTO

22.12.2015 10:41

Politici jsou odedávna vděčným terčem české lidové tvořivosti. Všemožné výtvory různých kreativců kolují zejména po sociálních sítích, kde se setkávají buď s halasným souhlasem a veselím, nebo naopak s pohoršením a opovržením. ParlamentníListy.cz přinášejí ukázku toho, čím v předvánočním čase žije internet.

 Třeskutý humor: Uslintaný Zeman, obdivovaný Zeman, alkoholik Havel, Babiš, ruský medvěd... Prohlédněte si FOTO
Foto: pixabay.com
Popisek: Internet - ilustrační foto

Rubriku politického bizáru pravidelně plní náš nejvyšší ústavní činitel – prezident Miloš Zeman. Ve skupině jeho odpůrců, jež nese název „Zemane, jsi ostuda ČR. Já a dalších 5 000 000 voličů jsme tě nevolili“ se koncem týdne objevila fotomontáž, která naráží na prezidentovu příchylnost k alkoholu a Ruské federaci i absenci bezpečnostní prověrky kancléře Vratislava Mynáře. Uživatel Facebooku Jiří Procházka, který fotomontáž do skupiny přidal, uvádí, že Mynář je i bez prověrky na Hradě užitečný. Přišel totiž na to, jak prezidentovi pomoci od kocoviny. Stačí do uší nacpat nálož a odpálit. Po „vodkové smršti“ na ruském velvyslanectví by měl mít prezident opět čistou hlavu.

Komunitu „Český politický bizár“ zase inspirovalo uvedení sedmé části americké sci-fi ságy Hvězdné války s podtitulem Síla se probouzí do tuzemských kin k vytvoření fotomontáže, na níž připodobnili prezidenta Zemana k odpudivé postavě z hvězdné ságy Jabba Huttovi.

Miloš Zeman figuruje taktéž v seznamu československých a posléze českých prezidentů, které kdosi opatřil svéráznými popisky, jež shrnují roli těchto osob v našich dějinách. Tomáš Garrigue Masaryk je hodnocen jako osvoboditel, Václav Havel jako alkoholik, Václava Klause titulují slovem prognostik. Jediným skutečným prezidentem je dle názorů tvůrce/ů seznamu ten poslední – Miloš Zeman.

Lidové tvořivosti neunikl ani ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Americký novinář Erik Best si do něj rýpl, prostřednictvím svého facebookovém profilu, kde vyvěsil snímek, na němž je zachycen demonstrující z listopadu 89, za jehož zády stojí vyrovnán kordon policistů. „Babišova policejní ochranka nastupuje do práce,“ šťouchl si do předního člena vlády poté, co dostal na vlastní žádost přidělenu ochranku.

Na vidle vtipálků si naběhl poslanec za ČSSD Stanislav Huml, když na svém facebookovém profilu sdílel článek, jež pojednává o tom, že v Indii v dávné minulosti proběhla nukleární válka. „Nemám pochyb, že tady byla před námi civilizace na stejné, ne-li vyšší technické úrovni než my. Moc toho po nich nezůstalo. Co zbude po nás, je otázka,“ přidal komentář. Netrvalo dlouho a byl zařazen do politického bizáru. „Standa provedl velké odhalení,“ lakonicky konstatovali administrátoři komunity „Český politický bizár“.

Nemilosrdnou dehonestaci zažívá i kancléřka Angela Merkelová. Tu na jedné z mnoha koláží, které kolují po internetu, připodobňují kvůli jejímu postoji k uprchlické krizi k nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi a jeho vnímání geografického rozměru německé říše. Ta ve svých dobách zahrnovala i naše území, takže když kancléřka říká, že Německo přijme uprchlíky, myslí tím prý i Českou republiku.

Vztah mezi Severoatlantickou aliancí a Ruskem zkarikoval ruský vládní zpravodajský server Sputnik news. Symbol NATO vykresluje jako vrhací hvězdice, které se snaží narušit teritorium ruského medvěda tím, že útočí na jeho „hranice“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …