„Třísknout ti po hubě. Nakouřit ti!“ Ovčáček trpí kvůli Milionu chvilek. Děti, nečtěte to

18.06.2019 12:51

Měl by zakladatel Milionu chvilek pro demokracii jít do duelu s hradním mluvčím Ovčáčkem? Blesk se snažil tuto debatu uspořádat, nicméně Mikuláš Minář odmítl s tím, že se již jednou střetli v rozhlasu a nyní je zaneprázdněn. „Milion chvilek nenávisti se bojí debaty s nižším státním úředníkem. Bojí se diskuse, oné esence svobody a demokracie,“ řekl na to mluvčí prezidenta Zemana. „Možná se jen nechce bavit s kokotama,“ zaznělo z internetu. A nejen to.

„Třísknout ti po hubě. Nakouřit ti!“ Ovčáček trpí kvůli Milionu chvilek. Děti, nečtěte to
Foto: Repro Youtube
Popisek: Mikuláš Minář a Jiří Ovčáček v na ČRo Plus

Mikuláš Minář již dříve projevil zájem o to diskutovat s mužem, po jehož demisi volají na Minářovo pozvání údajně celá náměstí. Ten však k debatě se zakladatelem Milionu chvilek pro demokracii neviděl důvod. Blesk zprávy chtěly uspořádat jiný duel, Mikuláš Minář vs. Jiří Ovčáček. Jiří Ovčáček tuto výzvu přijal, Mikuláš Minář nikoliv. „Mikuláš Minář je nyní zcela vytížený a s panem Ovčáčkem už mluvil. Do Letné skutečně nemá čas. Myslím, že to lze s dobrou vůlí přijmout,“ uvedl pro Blesk Zprávy Jan Piňos, mluvčí iniciativy Milion chvilek pro demokracii. „Tito dva už se začátkem května setkali v Českém rozhlase, ale od té doby se řada věcí pohnula,“ míní Blesk zprávy.

Celý článek ZDE

Za toto odmítnutí se hradní mluvčí do Mináře a „Milionu chvilek nenávisti“ pustil jak na Facebooku, tak na Twitteru. „Milion chvilek nenávisti se bojí demokratické debaty! Vlastně mne to ani nepřekvapuje,“ tvrdí.

A trefování se do Milionu chvilek a Mikuláše Mináře Ovčáčkovi ještě chvíli vydrželo. „Milion chvilek nenávisti se bojí debaty s nižším státním úředníkem,“ použil Ovčáček titul, kterým je často častován. „Bojí se diskuse, oné esence svobody a demokracie. Chce jen diktovat. Na náměstích. Jako v únoru 1948,“ pokračoval prezidentův mluvčí.

Ovčáček vzpomenul i na své předchozí interview s pořadatelem demonstrací v Českém rozhlase: „Důvod, proč se mnou Milion chvilek nenávisti odmítá diskutovat? Debakl Milionu chvilek nenávisti v Českém rozhlase je zcela zřejmý.“

Anketa

Vadilo by vám, kdyby byl do Rady ČTK zvolen Michal Semín?

6%
86%
hlasovalo: 9967 lidí
Zvláště v tomto bodě se názor Jiřího Ovčáčka s komentátory rozcházel. „Ty jsi fakt blbej, to není možný. Chlubit se rozhovorem, ve kterým jsi byl za největšího trotla a nedal dohromady jedinou myšlenku, dovedeš jenom ty,“ vzkazoval Děda Homolka.

 

„To si teda fandíš, Jasánku. Já to viděl a jedinej, kdo utrpěl debakl, jsi byl ty,“ předhazoval mluvčímu Tomáš Netolický.

 

„Proč by měl Minář debatovat s nosičem pudinku?“ tázal se Jiří Dlouhý.

 

A Vladimír Fuksa měl svou interpretaci vítězství: „Ovčáčku, za vítězství by se snad dalo považovat, že vzápětí potom, co jsi vylezl na ulici, ti nikdo jednu nenakouřil.“

 

 

I na Facebooku se urodilo. „Každý slušně vychovaný člověk by Ti jí třísknul po hubě už po pěti minutách. Klobouk dolů před panem Minářem, že s takovým šaškem vydržel tak dlouho!“ vzkazoval František Kryštof Volejník.

Kateřina Berimorová vysvětlovala racionálně, i když i zde byla lehká narážka na Ovčáčkovu činnost: „Pan Mikuláš Minář je momentálně plně vytížen přípravou Letné. Netráví celé dny postováním svých názorů na fb, a tudíž je nucen pracovat se svým časem efektivně. Vzhledem k tomu, že s Vámi vedl rozhovor poměrně nedávno, dal momentálně přednost jiným prioritám. Což je, myslím, pro všechny pochopitelné.“

A lakonicky krátké vysvětlení nabídl Martin Horák: „Možná se jen nechce bavit s kokotama.“

Obecně se narážek na osobu mluvčího našlo mnoho.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…