Trosky malajsijského boeingu prý padaly velmi pomalu

25.07.2014 11:34

Server Novinky.cz získal autentický popis pádu boeingu na Ukrajině. Lidija Gorjušková vzpomínala, jak minulý čtvrtek trosky pomalu padaly k zemi a v okolí jejího domu zůstaly ležet dětské věci. Trosky prý padaly velmi pomalu.

 Trosky malajsijského boeingu prý padaly velmi pomalu
Foto: tan
Popisek: Trosky malajského letadla na Ukrajině

Lidija Gorjušková žije ve vesnici Petropavlivka a pro list The Washington Post popsala, co viděli obyvatelé oblasti, kam dopadaly části civilního malajsijského letadla, v němž zahynulo na 300 lidí.

Padesátiletá žena se prý vracela z trhu v sousední obci, kde prodávala vlastní mléko, smetanu a sýr. Podle svých slov spěchala domů, aby nakrmila kachny, když vtom vzduch prořízl ostrý zvuk exploze a burácení, který neutichal. Údajně si myslela, že ukrajinská armáda bombarduje její obec. Spolu s rodinou se proto schovali ve sklepě. Když po nějaké chvíli vyšla ven, uviděla bílou dětskou botu.

„Myslela jsem si, že tudy někdo běžel a ztratil ji. Ale pak jsem viděla, že jsou všude. Všude byly dětské věci,“ líčila Gorjušková a dodala, že trosky letadla a zbytky věcí padaly z nebe „pomalu, pomalu“.

Nikomu nebylo do řeči

O chvíli později jí prý volala známá ze sousední obce. „Řekla nám, že na ně padají těla.“ Další svědectví mluví o nedalekém městě, kde tělo ženy z boeingu proletělo střechou domu do kuchyně. Dcera Gorjuškové, která má dům naproti, zase přišla o kočku. Proděravělý kus z přední části letadla červenomodré barvy dopadl do zahrady přímo na zvíře.

„Když jsme se dozvěděli, že to nebylo letadlo ukrajinské (armády), ale komerční letadlo s dětmi, nemohli jsme to pochopit,“ uvedla Gorjušková a vysvětlila, že do večera nikomu nebylo do řeči. „Nic jsme nejedli, moc jsme nemluvili. To nebylo normální,“ řekla.

Většina trosek, zavazadel a těl dopadla do obilného pole zhruba osm kilometrů od jejího domu. Gorjušková se tam nevypravila. „Nešla jsem tam. Moje duše to nemůže vystát,“ citují ji Novinky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…