„Tu máš po hubě. A ještě jednu za Marine...“ Tak nějak dopadlo setkání poslance z Národní fronty se členy Antify

09.10.2017 10:27

Poslanec za Národní frontu Ludovic Pajot byl napaden skupinkou levicových extremistů z Antify. Po výměně politických názorů byl čtyřiadvacetiletý poslanec pět dní v pracovní neschopnosti.

„Tu máš po hubě. A ještě jednu za Marine...“  Tak nějak dopadlo setkání poslance z Národní fronty se členy Antify
Foto: Vít Hassan
Popisek: Na demonstraci proti rasismu, nacionalismu a AfD

Neuplyne den, aby představitelé levicových stran a uskupení nehovořili o hrozbě „pravicového extremismu“. Stejně tak ovšem neuplyne téměř ani den, aby členové levicových uskupení sami nenapadli své ideové odpůrce. V Německu se stávají často jejich terčem příznivci a politici z PEGIDY či Alternativy pro Německo. Ve Francii potom „levicový aktivisté“ s oblibou útočí na Národní frontu.

Naposledy to na vlastní kůži poznal nejmladší poslanec v současném Národním shromáždění Ludovic Pajot z Národní fronty. Čtyřiadvacetiletý benjamínek mezi francouzskými zákonodárci se včera podělil na svém facebooku o velmi nepříjemnou zkušenost s agresivními členy Anftify. Její členové se po celé Evropě profilují jako bojovníci proti „pravicovému“ extremismu, ale sami přitom často šíří nenávist vůči všem názorům a postojům, se kterými nesouhlasí.

„V sobotu večer jsem šel do baru, když mě cestou napadli lidé, kteří se, dle svých slov, hlásí k levicové Antifě. Po první výměně názorů jsem byl fyzicky napaden hned několika z nich. Mnohokrát mě udeřili i do obličeje a já byl v důsledku toho pět dní v pracovní neschopnosti. Agresivní chování těchto levicových extremistů je nám všem dobře známé. Podal jsem na ně stížnost na policii,“ svěřil se včera Pajot na svém facebooku.

V diskuzi Pajotův případ vzbudil značnou odezvu a většina lidí mu vyjadřuje solidaritu a ostře kritizuje chování Antify. Mnozí z nich upozorňují na fakt, že z extremismu jsou často v médiích i na politické scéně obviňování lidé z Národní fronty, ale ve skutečnosti jedná nenávistně i mnoho jíných i ti, kteří jsou označováni za „levicové aktivisty“. Podporu vyjádřila Pajotovi také šéfka Národní fronty Marine Le Penová.

„Vyjadřuji podporu našemu poslanci Ludovicovi Pajotovi, který byl napaden skupinou násilníků z Antify. Je nejvyšší čas tyto levicové milice rozpustit,“ napsala včera Le Penová na svém twitteru. Jak uvádí deník Huffington Post, solidaritu se svým napadeným stranickým kolegou vyjádřili i další členové Národní fronty. Nicméně reakce politiků z konkurenčních stran se deníku shromáždit nepodařilo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…