Ty opico chlupatá. Lezení do zadku. Tuze zajímavý rozhovor o Andreji Babišovi

27.04.2015 13:21

Dle časopisu Týden je až pozoruhodné, jak moc se Martin Komárek z hnutí ANO snaží vždy bránit a obhajovat ministra financí Andreje Babiše. Podle Týdne se dá s nadsázkou hovořit, že dle sociálních sítí lze zavést základní měrnou jednotku „Komárek“, kterou se dá měřit, do jaké hloubky jste ochoten „vlézt do zadku“ Andreji Babišovi.

 Ty opico chlupatá. Lezení do zadku. Tuze zajímavý rozhovor o Andreji Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

„Opravdu si myslíte, že jsem trotl?“ zeptal se Komárek, s tím, že nechápe, co proti němu všichni mají, jelikož Babiše prý obhajuje oprávněně. Komárek odsuzuje projevy na svůj účet v sociálních sítích, prý to píší ti, kteří nenávidí ANO, nebo jsou na to najati. Prý podle Komárka existují na sociálních sítích i jeho zastánci, i když uznává, že jich není více než odpůrců. Jeho děti si ho prý kvůli studu dokonce odebrali z přátel na Facebooku. Komárek se zmínil, že dostává i řadu urážejících dopisů na svou adresu, jeden z nich prý začínal slovy „Ty opico chlupatá“.

Obhajování Babiše, kterým je Komárek znám, je prý plně v pořádku, protože Babiš není jediným poslancem, který je ve střetu zájmů. Dle Komárka jimi mohou být všichni zákonodárci, jelikož například ten, kdo vlastní domek, bude hlasovat o zákonu o dani z nemovitosti podle toho, jak to bude vyhovovat jemu. Poslanci kuřáci zase budou o zákonu, který zakazuje kouření v restauracích, hlasovat opět tak, jak to bude vyhovovat jim. Komárek tak zásadně odmítá to, že se měl Babiš vzdát majetku předtím, než začal zastávat funkci ve sněmovně, připomíná mu to prý spíše padesátá léta. Komárek dodal, že Babiše brání před Kalouskovými útoky oprávněně.

Komárek si nemyslí, že se nedají srovnávat poslanci, kteří by mohli obhajovat kouření v restauracích a Babiš, který by mohl obhajovat takový zákon, který by mu vynesl miliardy v jeho podnikání s biopalivy, prý je to stejné, jen kvantitativně rozdílné. Dle Komárka je bohatých politiků ve světě spousta, například prý ve Spojených státech amerických, nevidí tak problém, proč by nemohl být jeden takový i u nás.

Dle Komárka bychom měli zvážit odsouhlasení dotace pro zemědělce. Nejedná se zde prý jen o výhodu pro Babišovy firmy, ale o výhody pro všechny zemědělce. Tím, že bychom dotace nechtěli dle Komárka schválit jen proto, aby Babišovy firmy nemohly vydělávat, bychom poškodili všechny české zemědělce.

Komárek si stěžuje na Miroslava Kalouska, který, když chce něco říci ve sněmovně, řekne to klidně stopadesátkrát, ale když prý Babiš hovořil o tom, že karuselové obchody jsou problém, začal Kalousek a jeho „TOPka“ okamžitě šoupat nohama, tlouct do lavic a smát se. Kalousek je dle Komárka zasedlý na Babiše a neoprávněně ho ponižuje, když ho například nazývá „agrobaronem“, nebo „továrníkem“.

Komárek moc netruchlí nad tím, že nebyl zvolen místopředsedou hnutí ANO, stačí mu prý post v předsednictvu strany, které dle něj o všem rozhoduje, podotýká však, že prý měl před delegáty nejlepší řeč, dodal ovšem, že nejlepší až po Babišovi.

Dle Komárka to, že je ANO více aktivní v zahraniční politice než předtím, je z toho důvodu, že prý musíme dát najevo naše členství v NATO a Evropské unii. Dále prý musíme dát najevo, že Vladimir Putin je naším nepřítelem a zároveň, že nám je „proti srsti, aby se Miloš Zeman scházel s nějakým agresorem na vojenské přehlídce,“ dodal Komárek.

Komárek na závěr dodal, že on a Babiš se prý k Václavu Havlovi nehlásí, Babiš dokonce za pravého revolucionáře z roku 1989 označuje Komárkova otce, prognostika a politika Valtra Komárka. Píše se v Týdnu  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…