„Typická práce České televize.“ Válka mezi Pleslem a Wollnerem zuří dál

03.02.2017 15:31

Přestřelka mezi šéfredaktorem MF Dnes Jaroslavem Pleslem a reportérem České televize Markem Wollnerem pokračuje.

„Typická práce České televize.“ Válka mezi Pleslem a Wollnerem zuří dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

Poté, co Plesl nekompromisně zkritizoval Českou televizi za to, jak informuje diváky o osobní finanční situaci ministra financí Andreje Babiše (ANO), ozval se Marek Wollner. Útok si nenechal líbit a připomněl něco z Pleslovy minulosti. A šéf Mladé fronty se tedy dal také do vzpomínání.

„Pamatuju si, že mi někdy v roce 2011 zavolal nějaký investigativní novinář z Wollnerových reportérů, jehož jméno si už nepamatuju, a chtěl po mně, abych se mu vyjádřil k nějakému svému pár let starému sloupku. Prý jsem v něm psal něco o rozvodových papírech Zdeňka Bakaly,“ popsal Plesl. „Jenže já takových sloupků napsal stovky a v každém jsem probíral minimálně tři témata, takže jsem si opravdu nepamatoval, o čem reportér s takovým zpožděním mluví,“ uvedl. Podle něj jde však o typickou práci České televize.

„Zabývat se s velkým zpožděním něčím, na co jsem narazil o mnoho let dříve a vyhodnotil to jen jako zajímavost, které jsem ve svém ekonomickém sloupku věnoval pár řádků. Bohužel, ekonomická erudice Wollnerových reportérů se od roku 2011 neposunula kupředu ani o milimetr,“ dodal. Reakce Marka Wollnera na jeho slova je podle něj toho důkazem.

  • Reakce Marka Wollnera ZDE

Wollner totiž Pleslovi po jeho slovech ohledně stranění miliardáři Zdeňku Bakalovi, Václavu Havlovi a TOP 09 připomněl staré věci z roku 2011. „Je třeba připomenout, že tak, jak dnes Jaroslav Plesl projevuje loajalitu Andreji Babišovi, tak ji ještě před pár lety projevoval právě Zdeňku Bakalovi. Důkaz? Když jsme v roce 2011 dělali kdoví už kolikátou reportáž o OKD a panu Bakalovi, chtěli jsme dát prostor pro vyjádření i Jaroslavu Pleslovi,“ prozradil Wollner s tím, že Plesl se tehdy neměl moc k tomu, aby se ke kauze svého tehdejšího zaměstnavatele vyjadřoval. 

Zaměstnanec České televize si také položil otázku, jak dlouho asi vydrží Pleslova loajalita vůči Babišovi. Možná jen do doby, než najde práci u jiného oligarchy. „Sorry jako,“ uzavírá Wollner svou úvahu dnes už dobře známým souslovím Andreje Babiše.

Celý příspěvek Jaroslava Plesla:

Pamatuju si, ze mi nekdy v roce 2011 zavolal nejakyinvestigativni novinar z Wollnerovych reporteru, jehoz jmenu si uz nepamatuju,a chtel po mne, abych se mu vyjadril k nejakemu svemu par let staremu sloupku.Pry jsem v nem psal neco o rozvodovych papirech Zdenka Bakaly. Jenze jatakovych sloupku napsal stovky a v kazdem jsem probiral minimalne tri temata,takze jsem si opravdu nepamatoval, o cem reporter s takovym zpozdenim mluvi.Byla to zkratka typicka prace Ceske televize. Zabyvat se s velkym zpozdenimnecim, na co jsem narazil o mnoho let drive a vyhodnotil to jen jakozajimavost, ktere jsem ve svem ekonomickem sloupku venoval par radku. Bohuzel,ekonomicka erudice Wolnerovych reporteru se od roku 2011 neposunula kupredu anio milimetr. A reakce Marka Wollnera na ma slova je toho dukazem.?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…