„Umím prát a žehlit. Na Danuši nežárlím.“ Manžel Nerudové hovořil

12.12.2022 12:56 | Ze sítí

Advokát Robert Neruda by v případě úspěchu své ženy Danuše, jež se uchází o prezidentský post, chtěl být oslovován jako první muž nebo první manžel. „Nežárlím,“ říká pak k úspěchu své ženy Neruda. Rozhovor s ním přinesl server iDnes.cz.

„Umím prát a žehlit. Na Danuši nežárlím.“ Manžel Nerudové hovořil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová

Když by se Nerudová opravdu stala prezidentkou, tak by Neruda chtěl vykonávat roli prvního muže aktivně a viditelně. „Počítám s tím, že by se ode mě přirozeně očekávala i charitativní činnost. Jelikož jsem právník, rád bych se věnoval problematice, která je mi blízká – právu. Pokračoval bych třeba v aktivitách se skupinou Rozumné právo, kterou jsme před dvěma lety založili se skupinou právníků s ambicí radit státu, jak by měl psát zákony, aby byly srozumitelné a hlavně užitečné pro občany,“ poznamenal Neruda, jenž by podle svých slov chtěl podpořit i oblast právní pomoci lidem, kteří jsou v nouzi a nemohou si právníka dovolit. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35222 lidí

Na to, že bude muset zřejmě výrazně omezit advokacii, na to je připraven. „Zároveň přijmu jakákoliv opatření, která budou potřebná k tomu, aby se vyloučilo jakékoliv riziko či pochybnost o střetu zájmů,“ podotkl Neruda, jenž je v současné době připraven na to, že role prvního muže se dá skloubit s omezenou praxí advokáta. „Rád bych zůstal blízko oboru soutěžního práva, kterému se věnuji více než dvacet let. Pokud však realita ukáže, že to nelze, tak jsem připraven s advokacií skončit,“ dodal. 

Na práci v domácnosti je připraven. „Umíme se vzájemně zastoupit – já umím uvařit, vyprat i žehlit a Dana naopak umí nastartovat auto přes kabely nebo zprovoznit tiskárnu,“ sdělil. 

„Teď je moje jediná meta pomáhat ženě, aby měla co největší šanci stát se prezidentkou. A pak jí pomáhat v samotném výkonu funkce, být po jejím boku a být taky dobrým tátou. Pokud se mě ptáte na to, jestli to potom budu chtít trumfnout, tak takovou ambici určitě nemám,“ dodal také Neruda. A hovořil i o tom, že je přesvědčen, že Dana je schopná porazit oba své protikandidáty – Andreje Babiše i Petra Pavla – v prvním i druhém kole.

„Dana je člověkem, který byť má z kandidátů nejnižší věk, tak má rozsáhlé zkušenosti. Byla rektorkou, zastávala různé akademické funkce. Vedle toho mluvila v OSN, jednala na úrovni Evropské komise či s mnoha velvyslanci. Zároveň je to člověk, který je na vrcholu svých sil. Je připravena dalších pět, případně deset let věnovat nám všem – státu, společnosti,“ sdělil Neruda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar, Ukrajina třetí. Protesty proti Izraelce neustávaly

8:23 Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar, Ukrajina třetí. Protesty proti Izraelce neustávaly

Mezinárodní písňovou soutěž Eurovize (Eurovision Song Contest) pro rok 2024 vyhrálo Švýcarsko, které…