Uprchlík umlátil Rakušanku tyčí. A věc má zásadní pokračování

11.05.2016 12:01

Před týdnem informovala média o vraždě ženy z Vídně, kterou spáchal neúspěšný žadatel o azyl z Keni. Jak uvádějí rakouská média, její manžel nyní hodlá podat žalobu na rakouskou vládu.

 Uprchlík umlátil Rakušanku tyčí. A věc má zásadní pokračování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do Česka přiletělo dalších 23 křesťanských uprchlíků z Iráku. Dočasný domov najdou v Praze Braníku a ve Smilovicích na Frýdecko- Místecku

Anketa

Rozpadne se do roku 2020 Evropská unie?

94%
6%
hlasovalo: 11438 lidí

Čtyřiapadesátiletá žena pracovala jako uklízečka. Když se v nočních hodinách společně se svou kolegyní vracela z práce domů, tak byla napadena jednadvacetiletým občanem Keni. Zatímco mladší kolegyni se podařilo utéci a přivolat policii, Maria E. byla doslova ubita železnou tyčí. Agresivní útočník jí způsobil vážné zranění hlavy, kterému nakonec žena podlehla. S neúspěšným žadatelem o azyl z Keni se nikdy předtím nesetkala. Podle policie patrně mohl mít mladý muž psychické problémy.

Celý případ vzbudil svoji brutalitou zvýšenou pozornost rakouské veřejnosti, protože nešlo zdaleka o první trestný čin spáchaný migrantem. Před nedávnem došlo ve vídeňském zábavním parku Prátr ke znásilnění mladé studentky třemi afghánskými adolescenty. Letos v únoru zase veřejnost pobouřilo znásilnění desetiletého chlapce íráckým žadatelem o azyl na plaveckém stadionu. Mladý Iráčan svůj trestuhodný čin zdůvodňoval tím, že to již nemohl vydržet bez sexu.

Celý text v němčině je ZDE

Případ ubité obyvatelky Vídně má však překvapivé pokračování. Pětašedesátiletý vdovec Franz E. se nechal slyšet, že se obrátil na právníka a hodlá za smrt své manželky žalovat rakouskou vládu. „Mohu potvrdit, že jsme již s mým klientem podnikli kroky k podání žaloby. Viníme úřady z nečinnosti ve vztahu k pachateli vraždy. Toho muže přitom policisté znali a věděli, že je mimořádně nebezpečný. Již v minulosti se dopustil spáchání trestného činu a navíc v zemi pobýval ilegálně,“ uvedl právník Franze E. Alfred Boran.

Obviněný mladík z Keni zatím podle mluvčího krajského soudu Christiny Salzborn spáchání skutku odmítá a tvrdí, že se v daný okamžiku na místě vůbec nenacházel. Mnozí v souvislosti s vraždou obviňují z liknavosti ministerstvo vnitra, které má na starosti deportace neúspěšných žadatelů o azyl. S ostrou kritikou úřadů přišel dle deníku Kurier například generální tajemník opoziční Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Herbert Kickl. Média rovněž informovala o tom, že mladý Keňan přišel do Rakouska již před sedmi lety na turistické vízum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…